söndag, juli 22, 2007

Sommarstickningar

Gör ett nedslag hemma mitt i semestern- här kommer en bild full av sommar och idyll, men... vilken seg sommar vi har i år! Eller är det bara jag som tycker det eftersom jag går och väntar på allt som ska hända? Imorgon har jag gått 37 fulla veckor och magen är stooor och tung som en medicinboll, bebben sparkar och knör och det Kliar. Jag tror jag åkt på samma åkomma som jag hade när jag fick Jonna-98, med höga levervärden och gallsyror. Då blev jag igångsatt, får se om det blir likadant nu. I så fall kommer nog bebben snart. Jag är hemma nu och tvättar babykläder, har rensat i garderoben och frigjort några nätkorgar, så att det finns lite plats för familjemedlem nr 5.
Jag har stickat rosa babykläder! Faktiskt så var det så att min mamma började på
den här koftan när Inez föddes, men den blev aldrig klar. Så nu bad hon mig göra färdigt den. Ska bara sys ihop och skaffas knappar, sen kommer en bild. Garnet räckte till sockor och hjälm också, mönstret på hjälmen var dock konstigt så jag ska göra om det. Har använt det här tidigare, det var ett bra mönster. Så får vi se om jag har en tjej i magen, annars ska min brors dotter få kläderna, hon är snart 3 månader, och liten, så det passar nog.
Så har jag börjat på pippitröjan i Tekla, det är ungefär lika segt som det var förra gången jag stickade en sån. Men nu gör jag i alla fall bak- och framstyckena parallellt, så det kommer att spara energi tror jag. Det vore kul om den blev klar innan förlossningen.

Men det är inte bara bebisstickningar på gång- jag stickar också på
Strikk-koftan ibland. Den ser oroväckande bred och konstig ut, jag kan inte prova den för den bara far omkring. Det är sv
årt att mäta stickfasthet också, när man har så stora maskor (stickor 10, räta maskor). Hoppas den blir bra, för den var så himla snygg i butik och garnet var dyrt...
Och så har min shoppingorgie tidigare givit resultat: idag hämtade min käre make ut mina paket från posten, och vilka grejer sen! Marinblå Silky tweed från Elsebeth Lavold, som ska bli en enkel kofta. Silk garden i fg 201, som kanske ska bli en Lady Eleanor- jag är inspirerad av
Elena mfl bloggare som gjort så fina sådana. Båda dessa är ebay-fynd.
Sen två otroligt fina härvor Fleece artist merino i fg "moss"- det gick inte att hålla tassarna borta från dem! Bebben behöver nog en grön tröja till hösten eller vad tror ni? Kanske en sån här? Eller något med flätor, det skulle också vara fint. Shoppat hos Garnkorgen- jättebra service och snabb leverans, rekommenderas!
Hos adlibris köpte jag så boken som alla talar om, eller bloggar om rättare sagt,
"Sticka romantiskt, modernt och kvinnligt" av Lene Holme Samsøe. Jag är alldeles till mig (;-) blink till Anna). Vill sticka nästan allt i den!

Min mamma har besök från USA just nu, och när hennes väninna ringde fick jag en snilleblixt och bad henne ta med ett måttband med "inches". Så nu har jag ett, och kan enkelt räkna ut allt jag behöver för min top-down-raglan till Jonna. Fick lite amerikanska baby-stickhäften också, trevligt!

Svar till Lina: Kul att du läser min blogg! Mönstret på bebisskorna kommer från Debbie Bliss baby cashmerino-mönstersamling nr 1.

5 kommentarer:

 1. Inch-måttband? Jag har för mig att jag har flera stycken. Det är nån bokklubb som försöker muta mig då och då. Eller nåt sånt.
  Men visst är det praktiskt nu när man stickar lika mycket på utrikiska.

  Håller tummarna att bebbe kommer när bebbe är klar och att ni är överens om tidpunkten.

  SvaraRadera
 2. Jag anser att du faktiskt måste sticka en Lady Eleanor. Alla bör göra det. Det är en av de härligaste, mest tillfredsställande sticken jag nånsin haft - ljuvlig att sticka och ännu ljuvligare att använda. Jag går ofta och tafsar på min där den ligger i tryggt vinterförvar i klädskåpet, fröjdas över färgerna och känslan och längtar efter att få linda in mig i den igen.

  Och så håller jag bebistummar!

  SvaraRadera
 3. Oh så spännande med en stor mage. Blev själv förälder för första gången i augusti förra året. Det var en varm sommar :-) så denna sommar kanske passar bättre för en graviditet.

  Gillar top-down-raglan, har just färdigställt en till mig själv.

  SvaraRadera
 4. Fina garner!
  Inch/cm måttband finns på Claes Ohlson för någon tia.
  Jag har fem-sex stycken. Tips!

  SvaraRadera
 5. Kul att du också gillar boken! Min har fått följa med på semestern i år, ska ta fram den nu och försöka få mamma att trilla tillbaka ner i stick-träsket igen :)

  Hoppas att allt går bra med bebisen!

  SvaraRadera