söndag, februari 04, 2007

Pomatomus!

Voilà: Ett par Pomatomus, alias SIW-Pomperipossa, klara! Oj vad det har gått trögt att få de här färdiga. Jag försöker komma på varför. Tror att det berott på att:
*mönstret var krångligt och krävde ständig uppmärksamhet. Så fort jag trodde att jag kunde rapporten så ändrades en liten detalj och jag kom fel.
* det vackra Regiagarnet jag valt visade sig vara för spräckligt. Jag tyckte det var snyggt, men det spräckliga gör att mönstret inte syns ordentligt. Och det är ju väldigt synd, eftersom mönstret är själva poängen med hela sockan.
Men nu är de i alla fall Klara! Och jag har till och med graftat tån- heter det maskstygn på svenska? Jag använde mig av Knittys tydliga steg-för-steg-instruktion. Finns här. Tidigare har jag alltid fuskat med tån och använt mig av three-needle bind off, men nu ville jag göra Rätt. Och det var ju inte så svårt faktiskt. Med bra instruktioner klarar man det mesta!

Skönt att kunna flytta ner ännu en KAL-knapp. Jag kommer även att flytta ner Vestalongen i nån slags skamvrå i sidobaren, för den lär jag inte sticka. Med den här magen kommer den att bli helt oanvändbar. Och jag är inte lika sugen på den längre.
Återstår: Zimmermania, där jag ju än så länge presterat en mössa, men har två tröjor i planeringsstadiet. Sen har jag Tudor Roses along, där Elizabeth I blivit ett sorgligt UFO- men den ska jag ta tag i snart, vacker som den är. Och så Färösjal-KALen, där garn och mönster finns. Mönstret är dock på färiska (färöiska?), så jag har ett litet motstånd där...

Nu ska jag i alla fall njuta av mina Pomatomus- även om man inte ser hur fina de är i mönstret, så är de sköna! Och om du som läser detta funderar på att sticka dem: ta enfärgat garn.

8 kommentarer:

 1. Mia, jag är impad av hur du plötsligt kom igen på sockarna! De är underbara, ska vi försöka göra varsitt par till innan semestern eller så?
  Snygga! Det där är det finaste regiagarnet tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Tack! :) Jag stickade storlek medium. (man skulle mäta runt bröstkorgen o plussa på 8 inches. Sen skulle man välja storlek närmast det talet) Det gick åt rätt precis 8 nystan Raggi. Jag stickar hårt, och fick ta stickor nr 7(!) Testa med en slätstickad provlapp för säkerhets skull. Vad kul att du gillade den! Jag är helnöjd själv, fryslort som jag är. Lycka till med en riktigt trevlig stickning!! :)

  SvaraRadera
 3. Jo man kan virka ribbat men jag stickade blöjanpassningen och virkade resten, tyckte det blev snyggast. Bara kepsen kvar.
  Synd om dig som måste köpa garn till sockorna!

  SvaraRadera
 4. Underbart snygga sockar. Garnet är jättefint. Vilket Regiagarn är det? (Jag skulle gärna vilja skaffa mig ett likadant ngn gång i framtiden).

  Zarah

  SvaraRadera
 5. Tack! Garnet är Havanna color nr 4148. Jag tycker också att det är en fin färgmix, dock inte till de här mönsterstickade sockorna. Ska nu sticka nya i blålila opal från Britt, hoppas jag.

  SvaraRadera
 6. Jag lärde mig också "grafting" från Knitty. Vet inte om det var just Poamtomus-tårna, kanske var det strumporna innan dem, men i alla fall är det en väldigt bra beskrivning. Nu kan jag tycka att den det hela att låta mer avancerat än vad det är, men det kan ju bero på att jag numera kan det :-)

  SvaraRadera
 7. I am tagging you for the '6 wierd things meme' today in my blogg...

  SvaraRadera