onsdag, september 20, 2006

We have FO:s!

Äntligen satte jag mig ner och virkade det sista på baby-tröjan. Den är stickad i Jakobsdals Bahamas, ett merceriserat bomullsgarn som jag köpt på Tradera och inte kan rekommendera, det är väldigt stretigt och tråkigt att sticka med. Förresten finns det inte i handeln längre. Den virkade kanten är i Brilla. Mönstret köpte jag på Strikk 1998, när jag väntade vårt första barn. Jag älskar modellen, jättego på småbarn. Virknålen och jag är dock inte bästa vänner, så att virka den här kanten tog... ganska lång tid. Jag behöver nog träna, kanske ska jag köpa en virkbok?
Sedan satte jag mig också ner och stickade färdigt den glesa sjalen i otroligt vackra färger, som jag skrivit om tidigare. Och jag är i valet och kvalet- ge bort eller inte? Jag har ju ett ganska stort antal liknande sjalar- två närmare bestämt. Jag ger nog bort den. Tror jag. Stickar just nu matchande pulsvärmare av garnet som blev över.
Men höstens hittills roligaste stickning är de här! Hittade mönstret via Liisa- bild kommer när bröllopet ståndat. Förhandstitta här.

2 kommentarer:

 1. *ler*
  Härligt när saker som kändes, började kännas som, UFOn äntligen får den där sista insatsen och BLIR något, :). Härlig är den, den lilla vita tröjan.
  Hm, många sjalar, två??? Hm, ja... Jag har en, än så länge, hihihi. Men, många väntar på mig där ute på nätet. Så, jag kan lova att det blir fler att välja på framöver. Och det finns folk som har många fler än två och lever utan problem med dem, :p
  Hm, vantarna var härliga... En annan variant än jag har sett tidigare, faktiskt. Kan vara lite kul att fundera vidare över, :)
  Köpa virkbok? Hm, kanske kan du börja på bibblan och där se vad som kan behövas inhandlas och inte... En liten kik i en bok kan vara bäst... Ett förslag bara, hihihi...
  Må så gott... värmländska på G... kramis, och lycka till i stickandet...
  Sjöbackas blogg

  SvaraRadera
 2. synd, synd, kan tänka mej att han är lite, ja vad ska man säga???
  men kul att du tyckte om hans friend.
  hälsar
  marianne

  SvaraRadera