tisdag, maj 02, 2006

Sköna maj

Okej, det är mulet. Det är kallt. Men det är ändå maj, och jag tror på våren! Därför har jag i helgen planterat timjan, rosmarin och lavendel med mera på balkongen. Nej då, inte blir det frost inte.
Och mammas sockor är klara! Toppiga och fina som blåsippsknoppar... nästa gång ska jag nog ha lite fler maskor kvar på toppen att sy ihop. Men vi har rätt smala och toppiga fötter i vår familj så det är helt okej. Dumt med garnet var att randningen började olika i de olika nystanen. Kanske är det alltid så med Regia. Men eftersom jag vill ha randningen lika på bägge fick jag börja en bra bit in i det andra nystanet, och det räckte precis till andra sockan. Nicht gut, Regia!

5 kommentarer:

 1. Håhåjaja... jag kanske måste revidera mina hårda ståndpunkter om självrandande garn? Dina sockor är så fina, och de där fingerlösa glass-vantarna var också jättefina. Hur stickar du dem? Jag skulle verkligen behöva ett par när jag sitter framför datorn... Det jag främst har emot randigt garn är när hemska anglosaxiska stickerskor förstör t ex vackra spetssjalar, enastående i sig själva, med ett multifärgat garn som helt kollrar bort det vackra spetsmönstret och gör en kulört blaffa av månaders hårt arbete. Var köper du dina garner?

  SvaraRadera
 2. Jag gillar verkligen självrandande garn. Men jag håller med "linster", man får ju välja vad det ska användas till. Råkade själv också ut för två nystan med olika start. Eftersom det var mitt första par sockor med sjävrandning tänkte jag inte på att få till överensstämmande randning. Jag var mest bara lycklig över att ha slutfört mitt andra par sockor - ever!
  Apropå dina kryddväxter: nu har jag inte koll på var du bor men här i Skåneland är både timjan och lavendel perenna. Har själv också tagit vara på lavendelfrön och sått. Billigt och bra förökningssätt om man vill ha många plantor. Man ska bara tänka på att låta frösådden stå ute i väder och vind (d v s över en vinter) om fröna ska gro. Annars går det lika bra med ca tre veckor i kylen, i mörker.

  SvaraRadera
 3. Jag har också försökt få sockor med regia identiska. Men de senaste paren har jag struntat i det, för de blir vackra ändå... Konstnärlig frihet ;)
  Hoppas allt är bra med dig och att vi ses snart!

  SvaraRadera
 4. Man får kolla nystanen när man köper dem. Jag för min del kan tycka att det rä kul om de är lika men olika, så mej gör det inget.

  Strumporna är hus som helfina!

  SvaraRadera
 5. JAg kan instämma! Kanonfina. Har "exakt" ett par likadana hemma. Det är ju kul att sticka så med randning. Också samma problem. Men fick garn över så....
  Sehr gut

  SvaraRadera