söndag, maj 07, 2006

Blåsippan

Det här blir mindre och mindre en stickblogg och mer och mer Mias väder- och vindblogg. Jag ska snart ändra mig, men jag har Längtat efter våren, och nu kom den ju som alla vet med besked! Vi hade turen att pricka in en kanonhelg för att vara på landet bara vår familj, jag har gått i linne ute hela helgen och bränt mig lite på axlarna- hurra!
Idag tog jag cykeln till Tjurepannan, där jag ju tidigare plåtat blåsippsknoppar. Så nu var jag på jakt efter blåsipporna, förhoppningsvis inte utblommade. Och visst- där var de, massvis alldeles underbara blå sötnosar. Sen gick jag ut på klipporna och tittade på havet- alldeles själv var jag. Tänk att man kan få ha det så lyxigt.


Och för att anknyta lite till bloggens tema så har blåsippor samma blå färg som den blå jag använder i min deep-v. Jag är lite rädd att det blir "svenska flaggan" med det limegröna till, ser nästan ut som gult och blått. Återkommer snart med bild så får ni tycka.

1 kommentar:

  1. Hej Mia! Rara sippor, förresten. Måste vara bra häftigt att få se dem växa i vilt tillstånd.
    Jo, lavendelfröna: du kan så dem i krukor direkt när de släppt från plantan. Sen låter du dem stå i någon undanskymd vrå, lite skyddade från väder och vind men ändå så att de kan få regn på sig, "självbevattning", du vet. De sköter sig själv och om allt gått riktigt väl (vilket det oftast gör) tittar det fram lite grönt när våren kommit. Du kan ju alltid ha lite koll på dem ändå så att du ser att krukorna inte får för mycket vatten men det är ungefär så mycket jobb man behöver lägga ner.
    Jag sådde mina frön i krukor som mest bestod av grus och bara ett litet lager jord, några centimeter djupt max. Minns inte ens om jag använde såjord. Står plantorna i rabatter släpper ju fröna direkt i jorden där så jag tror inte att det egentligen är så väldigt noga.
    Tror också att biblioteket har bra böcker där man kan läsa mer om frösådd. Annars är ett bra sätt helt enkelt att prova sig fram oavsett frösort. Det har jag gjort och oftare än man kanske tror blir det riktigt bra. Du får gärna berätta hur det går. Lycka till!

    SvaraRadera