fredag, mars 10, 2006

Tröjfunderingar

Lite repris från gamla bloggen- jag har det här vackra garnet från handpaintedyarn.com, som jag köpte förra våren. 700 g har jag, och det borde räcka till en fin tröja. Jag har varit i valet och kvalet vad jag ska göra med det. Från början tänkte jag mig en Teva Durham-modell, men det bara ville sig inte med stickfastheten. Sen började jag fundera på att skapa själv, men det känns jobbigt (jag vet, jag är en fegis!).

Stötte sedan på mönstret till en jättevacker tröja jag sett på reklam från Skacel i Interweave knits- men den visade sig vara skriven för superchunky garn, det funkar inte. Tröjan ifråga är stickad inifrån mitten och ut först, så det blir som en cirkel, och sedan stickar man ner rakt och upp rakt, så den är inte cirkelformad hela vägen.
Idag stickade jag en ny provlapp, mätte stickfastheten och sökte efter mönster hos Garnstudio. Den här påminner lite om tröjan från Skacel-reklamen och den här var ju fin. Men inget känns 100% kanonbra. Jag tror jag ska försöka mig på att räkna om och fixa till för att kunna sticka tröjan i reklamen i alla fall.

Tror ni det går?

7 kommentarer:

 1. Heja dig - det kommer att gå jättebra!!!

  SvaraRadera
 2. Länkarna funkade inte för mig...:(

  Men garnet ser fint ut! :)

  SvaraRadera
 3. Det är ju inte för inte som någon uppfann bråkräkning... ;-D

  Tungan rätt i mun och kasta dig ut med Casion eller excel i den stickiga matematiken!

  SvaraRadera
 4. Åh, det blåa garnet är jättevackert ;)
  Är det bara 2 föreställningar i helgen eller blir det en fortsättning? Vi ses!

  SvaraRadera
 5. Får man veta var du hittade mönstret till tröjan från Skacel reklamen?

  Skulle så gärna vilja sticka denna tröja.

  SvaraRadera
 6. Ja, om du klickar på "stötte sedan på" så kommer du till Crafsters diskussionsforum. Där finns mönstret om du klickar dig fram bland sidorna. Och lite korrigeringar dyker upp här och där bland inläggen...

  SvaraRadera
 7. Tack så mycket!

  SvaraRadera