fredag, juli 31, 2015

Sommarens projekt

På semestern har jag haft ganska mycket ont i rygg och nacke, men ändå harvat på och stickat en hel del. Dumt men envetet.

Dels har jag stickat klart julis UFO, som var en mysterievante men numera heter Soria Moria och finns i e-boken "Votter fra eventyrsskogen". De blev klara igår och blev helt okej men inte toppen- jag har stickat för löst i själva handloven så det blir lite grytvante-look. Dessutom var tummarna för korta, så jag förlängde med två varv svart när jag minskat färdigt och egentligen skulle dra igenom garnet och dra åt.
Båda vantarna är stickade på 2,5:or men en med metall och en med trä-rundstickor, och de har blivit lite olika stora. Jag kommer att överleva detta men det är bra att lägga på minnet. Garnet är Rauma lammullgarn. Helt okej att sticka i och bra för tvåfärgsstickning. Gör gärna fler vantar i det garnet!

Annars håller jag på med Naima. Den är en KAL i Caramel-KALgruppen på Facebook, och jag stickar den i ljusgrått Peruvian. Såg många versioner av den i Berlin och insåg att jag inte kan vara utan en. Världens vackraste långkofta enligt mig. Det tar sin lilla tid och det får det göra, men det kommer att bli en höjdare tror jag.

Kollar av mina UFO:n såhär lite strax efter halvlek.

1. Lotusblume- UFO augusti
2. PetraO-rondeller- check!
3. Dressage
4. Blå skimmer pulsvärmare
5. Prinsesstårte-mössa
6. Velma i grått Lima
7. Topside cardi
8. iphone selbu-skal
9. Virkade vantar ljung
10. Posh-vantar- check!
11. Cropped lace top
12. Autumn rose pullover
13. Supertjock halskrage
14. Thorn and thistle-linne
15. Väst i dubbel alpaca
16. Lotti- RIP
17. Laminaria
18. Pulsvärmare från knitscene
19. Virkade ekoull-vantar
20. Line break
21. Sunny sunday shawl
22. Accelerating stripes, pulsvärmare- check!
23. Brolly
24. Året Runt-sjalen
25. Confetti
26. Meltwater
27. Furuvik-sockor
28. Soria Moria-vantar- check!
29. Fiona- check!
30. Mooring mössa- check!

Nu i augusti ska alltså Lotus-sjalen stickas. Den är bara påbörjad så den kommer nog att ta en del av min sticktid nästa månad. Garnet är Madelinetosh bamboo-merino så det blir en fest :) Alltför länge sen jag stickade i Madelinetosh.

3 kommentarer:

 1. Vilken imponerande WIP-lista du har:) Det måste kännas skönt att kunna beta av dom en efter en!

  Vantarna är inte alls dumma, så det var ju trist att mindre misstag påverkade slutresultatet. Men som tur är så syns det inte ett enda dugg:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Heidi! Jag tror jag kommer att glömma snabbt vad som inte är bra med vantarna :)

   Radera
 2. Veldig fine soriamoriavotter i svarthvitt! Og imponerende wipliste. Deilig med lister, særlig når man kan krysse av etterhvert.

  SvaraRadera