söndag, juni 14, 2015

Kontrast

En viktig insikt och sanning för en flerfärgsstickare: Fotografera färgerna du vill jobba med i svartvitt och kolla kontrasten! Jag hade jämfört clementine och peony (orange och knallrosa) på det sättet och såg att de låg för nära varandra, men var kär i kombon och ville ändå testa. Stickade en halv ärm på Wiola. Får erkänna: det funkar inte. Har tyvärr ingen bild eftersom det var en känsloladdad insikt och snabb reaktion. Repade upp vid 23-tiden igår och började om, nu med en ljust rosa kontrast som jag inte vet namnet på (ETA: Sugarsnap! Tack Petra ♥). Mycket bättre. Lyssna på och lyd alla som sagt detta, tex de kloka kvinnorna i Nördic Knitting.
Måste skriva lite om prinsens bröllop som ju var på tv igår. Jag hade glömt bort att det var, vilket kändes bra eftersom jag inte är någon rojalist. Men sent igår kväll när vi sett på film och jag inte ville sluta sticka och därför måste se på nåt så zappade vi över till bröllopsfesten och såg även vigseln på svtplay med teckentolkning. Älskar sång på teckenspråk! Älskar gospel som utgångsmarsch! Älskar att designers och bagare gör sitt yttersta för att göra vackra kläder och fantastisk tårta (med pop rocks i! Måste pröva.).
Och på tal om kungafamiljen, ett citat från en underbar text jag precis läste i Vi natur. Ett specialnummer av Vi som är helt ägnat åt naturen och frågan: "Är stubben, trädet och klippan svenskarnas nya kyrka?"


1 kommentar:

  1. Ja, det är smart att fotografera flerfärgstickning i svartvitt relativt tidigt i projektet. Det var nästan en av de första sakerna jag snappade upp när jag lärde mig att sticka med flera färger samtidigt:)

    Med tanke på att bara 1 % av Sverige är bebyggt, (3% om man räknar alla vägar), så blir det mycket "kyrka" åt folket om naturen är den nya kyrkan:)

    SvaraRadera