söndag, augusti 24, 2014

Garnkalas!

Magasin duett och en Loppa-kofta i supersoft
Igår var jag i Romelanda på Garnkalas! Lyllos mig som får hjälpa Petra att sälja Magasin duetts fina garner.
Kristinas bohuströjor
Tant kofta och Magasin duett hade bjudit in riktiga höjdare till små workshops: Clara, Linnea, Kristin, Kristina och Eddy. Ann, aka Pinneguri och Anna, aka Tant Ulltuss, gästade också kalaset och visade upp sina fantastiska alster.

Tant Ulltuss sockar

Jag lyckades tjuvlyssna på Linneas mycket pedagogiska miniworkshop om att sy på band på stickat, och titta på Anns provlappar och koftor- som man fick hjälpa till att klippa steekar i till och med!
Snygga träskor
Det är så otroligt inspirerande att träffa alla som kommer och handlar när jag är ute med Petra såhär! Så många vackra koftor, sjalar och människor. Jag älskar det, och energin och kreativiteten som flödar- alla smittar alla, liksom. Härligt!

Det regnade mycket och var kallt, men flera partytält, den vackra miljön, garnerna, workshoparna- och inte minst den fantastiska maten som Susanne o co fixade höll allas humör på topp.
Tack Petra och Lotta för att ni fixar så bra!

Kristin håller workshop

Snyggaste pop spots-sjalen

vackra blommor

Bästa kalasvärdinnorna Lotta och Petra

Och inte minst: jag blev med garn! Köpte tre ljuvliga gröna härvor Filisilk, och fick hallonrött lin, coola knappar och lyxigt Prada Gold som tack för hjälpen. Lyllos mig!

Om ni vill se mer från garnkalaset, gå in på instagram och kolla hashtaggen #garnkalas2014 :)

PS:
Om ni vill ha lite inside-info kan jag avslöja att: det kommer snart en ny tweed-kvalitet i webshopen som är otroligt lyxig och skön att sticka i. Och nya supersoft-färgen Peacock är helt underbar.
Förresten: Har ni missat garnomeras Siri i färgen Loganberryklicka här och njut.

6 kommentarer:

 1. Jättekul att träffa dig igår!
  Kul också att du gillade mina dojor!
  Kajsa

  SvaraRadera
 2. Men vilket härligt garnkalas.

  SvaraRadera
 3. Ja, visst var det ett toppenkalas och som vanligt alltid lika roligt att träffas. Inser att jag totalt missade Kristinas vackra alster, så tack för bilderna.
  /kram

  SvaraRadera
 4. Men åh, vilket kalas! Där hade jag också velat vara!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Det låter som en helt fantastisk dag!
  En liten fundering... på första kortet hänger det en mösntrad kofta på hyllan... helt fantastisk och jag vill genast sätta stickorna i en liknande! Någon där ute som har tips på mönster, eller ännu bättre kanske vet vilket mönster den är stickad efter.... :)
  vänlig hälsning
  Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja, jag vet precis vad det är för en kofta! Det är Pinneguris "Loppa": http://www.ravelry.com/patterns/library/damejakka-loppa---flea-a-ladys-cardigan
   Den vill jag också sticka!

   Radera