måndag, december 09, 2013

En Röd kofta!

Tada! För första gången har jag lyckats med min föresats att sticka 12 tröjor på ett år. Här är min tolfte, en riktigt ljuvlig amaryllisröd myskofta till jul! Jag önskar att det gick att fotografera garnet så det syns hur färgen fullkomligt Glöder. Den här översta bilden blev bäst färgmässigt.
Det är en teststickning för Suvi Simola igen, hon gör så otroligt fina saker och det är fjärde gången jag har äran att få testa något hon designat. (tidigare tester här, här och här). Mönstret är mycket bra skrivet och lätt att följa, arbetsnamnet på den är Well Water, men det kanske ändras.
Jag fick det här fantastiskt röda garnet av Petra i somras (Jitterbug, fg Vatican Pie) som tack för att jag stickade upp en Molly till Magasin duett. Då var tanken att jag skulle sticka en Pomegranate av det. Men sen tyckte jag ändå att garnet var för melerat för den typen av mönster. En sån här modell med slätstickning på rätan och avigan är helt perfekt! Då kommer meleringen till sin rätt och strukturen syns bra. Älskar ärmlapparna!
Om någon av er som läser detta vill sticka koftan, tänk på att sticka icord-kanten lagom löst! Jag har blockat min mycket hårdhänt, den blev väl tight. Men Jitterbug-garnet är ju superwash-behandlat och mycket töjbart i vått tillstånd, så det gick bra.De röda knapparna är i trä från Butik Bolla, som ju brukar sälja på syfestivalerna. Jag har haft dem liggande länge och väntat på den perfekta koftan, och den här var nog så perfekt i nyans man kan önska i alla fall. Dock var de lite små för de ganska stora knapphålen, som man gör som icord-öglor i kanten- så jag fick sy ihop dem lite för att få det snyggare.

Stickor 4 och 3,5. Och det gick åt 4,5 härvor- det här var de gamla Jitterbug-härvorna på 110 g, nu är de på 150 g tror jag.Nu ska jag och Vilja försöka få ordning på detta pepparkakshus- jag har aldrig lyckats hittills. Kanske detta år blir mer lyckat?

10 kommentarer:

 1. For en herlig jakke! Og imponerende med 12 jakker/gensere på et år!!

  SvaraRadera
 2. Den koftan är fantastisk! Jag behöver också en röd kofta och har garn, men det kommer hela tiden något annat emellan...

  SvaraRadera
 3. Den var verkligen superfin!!!

  SvaraRadera
 4. Helt otroligt med 12 koftor!! Och jättesnygg var denna - härlig färg!

  SvaraRadera
 5. Oh så fin den blev! Nu blev jag inspirerad att lägga bort julklappsstickningen och sticka vidare på min egen Vatican Pie-kofta...
  /Rebecca

  SvaraRadera
 6. Åh, koftan är verkligen superfin!

  SvaraRadera
 7. Den är jättesnygg!
  Och det är ju inte vilka tröjor som helst du har stickat!
  Jag har visserligen stickat 14 tröjor, men ingen med tunnare masktäthet än 23 :)

  SvaraRadera