måndag, december 30, 2013

Årskrönika 2013

Jaha, 2013- du går till historien som mitt livs absolut värsta år. Med omsorgsfullt valda ord: Fy Fan.
Men nu pratar vi stickning, och där har det ändå funnits tröst och glädje, som vanligt!
Vänskapen med stickvännerna Petra och Janette har betytt otroligt mycket för mig i år, och att få vara med och sälja Magasin duetts sortiment och träffa garnnördar från hela landet har varit en energikick och ett lyckopiller! Tack!!! Är också glad över att ha fått börja lära känna Maria, Lotta mfl finfina människor- ser fram emot att se mer av er alla nästa år!

Årets sjal: Lätt gårdagens FO, Julsjalen, som legat i stickkorgen sedan 2011. Fin, tog lång tid och var en utmaning med alla pärlor.
Årets tröja: Det var ett riktigt tröj-år i år, då jag äntligen fick till 12 tröjor. Har deltagit i intswemodo flera år, men aldrig lyckats- förrän i år. Jag kommer att delta nästa år också, men har inga illusioner om att det ska bli 12. Några höjdare har det blivit, bäst gillar jag boxycaramelmoroccan och Gotiska fönstret. Den sistnämnda måste bli årets tröja. Så vacker och tog forever att få klart.
Årets mössa: Två har det blivit, varav den ena är riktigt anskrämlig. Madelinetosh levererade inte när de uppfann färgen fig, enligt mig. I alla fall inte i alpacka. Men Jonnas hipster-mössa används flitigt, så den får bli årets!
Årets stolthet: Att jag gjorde klart Gotiska fönstret blå, och att jag stickade 12 tröjor! Och att jag fick teststicka för Suvi Simola och Anke igen, mina idoler. 
Årets garn: Magasin duett såg dagens ljus och öppnade mina ögon för nya garner som Cinnia och Magasin duett Supersoft. Men Madelinetosh är ändå mitt älsklingsgarn, trots alpacka fig ;) Ser fram emot att sticka mer av det nästa år!
Årets nördigaste: SiV, GarnkalasetStickeventet i Habo och symässan i Stockholm ihop med världens bästa Petra och Magasin duett. Att träffa likasinnade från hela landet är otroligt inspirerande! Jösses vad Ravelry-kön vuxit när vi tagit del av vad folk stickar och planerar...


Årets fiasko: Att jag bara fick färdigt två UFO:n.
Årets gnäll: Colchicaceae- snygg, men totalt oanvändbar sjalmodell.
Årets UFO: Många! Men det blir skärpning 2014.

2014 ska jag: Börja med 5:2-dieten, röra på mig 3 ggr i veckan och sticka färdigt ett UFO i månaden- jag hoppas vi blir många som är med på den KAL:en! 
Jag hoppas innerligt att 2014 blir ett år då vi känner att det vänder. Gott slut!

(ursäkta konstigt typsnitt på detta inlägg, har klippt och klistrat och får inte till det. Hoppas det går att läsa ändå!)

6 kommentarer:

 1. Gott Nytt till dig Mia så fint att lära känna dig. Stora Nyårskramen från Lotta

  SvaraRadera
 2. Önskar dig ett riktigt gott 2014!
  Imponerad av allt fint du stickat under året. Funderar på att lista mina UFO:n jag med, funderar lite till.

  SvaraRadera
 3. Gott nytt åt fina Mia! Jag är så glad över att ha fått lära känna dig med! Stor kram och tack igen för idag. Kram

  SvaraRadera
 4. Jag är väldigt imponerad av dina 12! tröjor i år!
  Det var väldigt roligt att få träffa dig i Habo :-)
  Önskar dig ett gott nytt och helt 2014!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hoppas ditt 2014 blir riktigt bra!

  SvaraRadera