tisdag, oktober 29, 2013

The Hula Hoopers socks

Nu har jag så otroligt mycket att blogga om så jag vet inte alls vart jag ska börja. Men idag släpper Eddy sitt nya mönster The Hula Hoopers socks, så då börjar jag med att visa mina- jag fick nämligen äran att vara en av teststickarna.
Det var längesen jag stickade sockar! Och de här hade för mig nya tekniker- från tån och upp och en short-row-heel. Dessutom stickade jag dem samtidigt med magic loop.
Och det gick hur bra som helst! Fastnade lite på hälen, men det var bara för att jag läste för slarvigt i mönstret- Eddy har varit väldigt pedagogisk och mönstret är verkligen välskrivet. Sockorna är jättefina! Rekommenderas!
Jag stickade dem i ljusrosa Arwetta. Jag vet att det råder delade meningar om det garnet, och det är väl inte det allra slitstarkaste, men till finsockar som dessa går det ju bra! Mjukt och härligt att sticka med är det i alla fall. Använde Fabel-rester från Daily vanilla. Tyvärr räckte inte resterna till volangkanterna, men då fick jag snabb hjälp från En meter garn-gruppen på Facebook och snälla Kamilla! Tack för att du hjälpte mig få klart sockorna! :)
På bilden är Tove modell- hon älskade dem, och fick dem även om de egentligen är för stora för henne. Jag gjorde 4 mönsterrapporter på foten vilket passar mina stl 40-fötter.

1 kommentar:

  1. Tack snälla Mia! Jag har tagit det lugnt idag och vårdat min hals. Jag känner mig redan piggare. Massa kramar till dig!

    Ps. Vad fina dina strumpor blev!

    SvaraRadera