torsdag, oktober 31, 2013

Inspirerad!

Jag har varit på stickevent i Habo och på Syfestivalen i Stockholm tillsammans med Petra och Magasin Duett, och det har varit helt otroligt fantastiskt kul! Färg och ull är verkligen det bästa som finns :)
Jag kan inte nämna alla jag träffat, men det har varit många- särskilt kul att träffa bloggare man följt länge, man känner ju liksom varann lite faktiskt.
Jo, en särskild måste jag nämna: Erika, för hon har just gett ut en bok: Varmt och stickat. Som jag dessutom fick av henne (!), och som jag älskar. Ska ni köpa en stickbok i år tycker jag ni ska köpa den här. Att läsa hur Erika skriver om ullen försätter mig i ett tillstånd av total, genuin garn-lycka! Och bilderna är helt ljuvliga. Och mönstren är klassiska och grymt snygga. Jag har läst den flera gånger nu, och har flera projekt i tankarna.
Ja... att åka på stickevenemang är verkligen otroligt inspirerande. Jag har fått en lång kö med projekt jag vill sticka. Tex Anitas "Spanske blonde" som jag bara måste sticka i magasin Duetts tillfälliga tweed i cashmere och ull! Garnet finns inte i webb-butiken än, vi sålde nästan helt slut på det i Stockholm, men jag tror det är några fler färger på väg.
Jag har fallit som en fura för Araucania Botany lace i orange, och lagt upp till en Line break- det kommer att bli finfint tror jag!
Jag har gått igång på Létt-Lopi igen- köpte på mig en massa färger i Stockholm. Maria kom förbi och sa att hon ville ha alla färger och att hon hade sett en skitsnygg tröja på Ravelry- Lopi Affection. Jag gick naturligtvis igång. Den måste jag kanske också sticka- eller/och någon annan av alla miljarder vackra lopi-tröjor som det finns mönster till...
Garnkalaset och i Habo slog jag mina lovar kring några blågrå härvor av Tant Koftas Filisilk, men köpte dem inte. När jag såg dem igen i Stockholm var det slut på självbehärskningen, och nu är de mina! Får se vad de blir, antagligen en tröja eller kofta. Otroligt vackert garn med en lyster som inte alls syns på denna bild.

I Habo var också fina Maria med, som jag är så glad att ha lärt känna lite bättre! Vilken pangbrud på alla sätt! Maria var eminent försäljare av Tant Koftas garner och olika mönster-kit, dessutom roomie med mig och Petra. Hennes Nanook var minst lika snygg på mig och Emma ;) -jag tror Emma redan satt igång med en och jag är väldigt sugen!
Hur många stickbloggare hittar du på bilden?

En ursnygg Molly på g, i lyxigaste Jitterbug. Det är så kul att så många stickar Molly, har sålt garn till flera stycken de här dagarna!
Tant koftas äpple-kit. Det filtade äpplet gick jag och klämde på lite då och då i Habo, så häftigt!


Lite av Magasin Duetts grymma sortiment- jag älskar att stå och sälja detta, som jag själv smäller av på så mycket! 
Bästa stickevent-arrangörerna Carin och Anna.
Extra tack till Carin, som tog hand om min Bohuströja som jag lyckades glömma i garderoben... (Den var dessutom omslagströja (bland flera andra) på Ravelry förra veckan, vilket många uppmärksammade, kul!)
Syfestival: Petra och grymma Linnea, aka Viffla

Det allra roligaste med att vara med på de här evenemangen är att alla som kommit och handlat varit så positiva och inspirerande! Min iphone är full av foton på olika garn-kombos som kunderna satte ihop! :)
Hoppas det blir fler gånger!

7 kommentarer:

 1. Jaha då! Nanook är igång och så himla rolig att sticka!
  Kul att så många stickar din Molly, den är fantastisk!
  Så kul att träffa dig i Habo!

  SvaraRadera
 2. Vilket inspirerande inlägg, Mia!
  Jag har också varit sugen på Lopi Affection, men jag är lite känslig mot vanlig ylle i halsen, så det kanske blir i något merino-liknande, men å andra sidan så är det inte lika lätt att steeka då.
  Din Filisilken ser ut att vara väldigt lika den jag köpte i Stockholm :)
  Och Nanook har jag dreglat efter länge... Jag har en del Manos Silk Blend jag tror skulle bli snyggt i en Nanook, men det nopprar så mycket så jag velar lite. Skulle inte Nanook vara jättefin i Magasin Duetts tillfälliga Tweed? :D

  SvaraRadera
 3. Den där inspirationen är perfekt att ta med sig till stickhörnan nu när kvällarna är mörka. Frågan är bara hur man ska få tiden att räcka till allt som man vill göra. Undra om chefen kan bevilja betald tjänstledighet fram till mars nån gång? ;)
  Risbrogäddorna undrar om vi får använda bilden av oss på vår blogg?
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Det var så himla roligt att träffa dig - jag längtar tills nästa gång! :)

  SvaraRadera
 5. Pratade med dig o köpte lite garn på Syfestivalen i Älvsjö på lördagen o förstod inte förrän efteråt att det var du! Jag har ju följt din blogg från o till ett bra tag, så det var en glad överraskning. Har funderat länge på att sticka Molly till min dotter o tror jag snart slår till i Supersoft! / Bellis

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt inspirationsinlägg!

  SvaraRadera