söndag, oktober 13, 2013

Hjälp mig välja garn!

Jag ska få teststicka Fallmasches grymma Antler. Enligt mig en av de coolaste tröjmodellerna som sett dagens ljus, så jag är jättepeppad! Men vilket garn ska jag sticka den i?
1) Jag har originalgarnet Tosh Merino Light i färgen Wicked och tillräckligt med Gossamer som kontrast. Men jag är inte så förtjust i Wicked. (Nån som vill byta mot annan färg?)

2) Jag har underbart rött Jitterbugg i Vatican Pie. Snyggt och härligt med en röd tröja såhär års. Men vad ska jag ha till kontrast? Och hur Audrey Hepburn (som är inspiration till tröjmodellen) är det med handfärgat rött?

3) Kom idag på att jag har det här fina cashmere-merino-garnet som ligger och väntar på lämpligt projekt. Kanske är det här den perfekta kombon? Och med resterna från min bohuströja som kontrast?


Kommentera gärna och hjälp mig välja- jag är rådvill och testet börjar i veckan...
Tack!

13 kommentarer:

 1. Ooh, trevligt mönster! Röstar på alt 3 (även om jag vill äta upp det röda garnet):)

  SvaraRadera
 2. Jag vill rösta på alternativ nummer ett, men om du inte gillar färgen blir det ju inte lika kul att sticka.

  SvaraRadera
 3. Jag röstar på det röda med en knallrosa kontrast. =)
  /kram

  SvaraRadera
 4. Jag skulle också säga nummer 1. Den kanske kan framhävas på ett annat sätt ihop med rätt kontrastfärg? Den röda kanske blir för skiftande jag men annars är den jättefin! Sista alternativet som bottenfärg är ju jättefint också. jag var visst inte mycket till hjälp :)

  SvaraRadera
 5. Rött, med blyertsgrått eller mörkt plommonlila som kontrast!

  SvaraRadera
 6. jag skulle säga nummer 1... och alternativt ha ljusgrått eller orange som kontrast =).... eller turkos

  SvaraRadera
 7. Jag röstar på nummer tre - Filati Pregiati är ju ett klassiskt italienskt garnmärke som har funnits sedan 20-talet och Audrey älskade Italien och levde en stor del av sitt liv där, tillsammans med sin greve.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avgjort! Ska göra en provlapp.

   Radera
  2. Vad kul, det ska bli jättespännande att se det färdiga resultatet, mönstret är ju superfint och Audrey en perfekt inspirationskälla! Jag visste faktiskt inte hur populär hon var i Italien innan jag besökte en utställning om hennes tid i landet (även en hel del av hennes originalkläder visades upp, så fab!) som var fullsmockad av besökare som alla ville se på "sin Audrey."

   Radera
 8. Oftast brukar det bli bäst med originalgarnet dvs det garn som mönstret anger. Jag tycker själv att tosh merino light ger en snyggare maskbild när man stickar det på lite större stickor, än jitterbug. Själva modellen passar att stickas i något neutralt o enligt mitt tycke ljust garn för då framhäver man det snygga nackpartiet som ju är enormt snygg o gör hela modellen...

  SvaraRadera
 9. När jag själv såg modellen tänkte jag direkt på Jitterbug - tror det blir skitfint med limegrön eller rosa kant!

  SvaraRadera
 10. Audrey hade säkert jättemycket handfärgat rött... :-D
  Tack så hjärtligt för grattiset!

  SvaraRadera
 11. Rött med ljusgrå/mellangrå kontrast!!!

  SvaraRadera