måndag, september 23, 2013

Cinnia FTW!

När vi varit på Garnkalaset fick jag med mig några nystan Cinnia hem för att gå loss och hitta på nåt till magasin duett. Det finns många fina gratismönster på nätet för Cinnia,och jag hade först tänkt sticka något av dem, men garnet ville något annat.
Den här lilla halskragen kallar jag för Cinnamon. Har använt Maria Carlanders perfekt rundade våg-diagram från mössan "Små vågor", och jag avvaktar med att se om det är ok med henne att jag har med det i en beskrivning innan jag lägger ut den.
Alltså: Cinnia. Vilket helt underbart garn! Det är precis så där "sproingigt" som man vill att ett merinogarn ska vara, och perfekt dk/sport-tjocklek. Perfekt till vantar, mössor och halskragar då det är otroligt mjukt och helt o-kliigt. Jag använde färgnr 101 (vit), 215 (orange), 146 (mörkt petrolblå) och 280 (turkos), och det gick åt väldigt lite av varje nystan, så jag kan göra säkert 2 eller 3 halskragar till, eller matchande vantar. När jag väl började på halskragen igår kunde jag inte sluta sticka. (Sant!)

8 kommentarer:

 1. Det låter precis så som jag vill ha ett garn. När mitt garnköpförbud är över (Lagom till Älvsjö) står cinna väldigt högt på min önskelista :)

  SvaraRadera
 2. Så snyggt! Och vilken bra modell som inte blir stor och bylsig.
  Köpte ju några nystan när vi var hos Tant Kofta, men har inte hunnit provsticka än.
  /Anna

  SvaraRadera
 3. Ojojoj..... det kanske skulle kunna bli BÅDE vantar och halskrage? dregel...
  Det ser läckert ut, minst sagt!!! Härligt - härligt med något som inte är för mycket - men ändå har funktionen och inte ser knasigt ut...
  Må så grankott...
  Bim HD

  SvaraRadera
 4. Så fin den er :) Supert med bølge striper.

  SvaraRadera
 5. Den är ju så fin! Och mjuk!! Säger hon som provgosade lite med den idag.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt :)
   Ja, visst är det ett fantastiskt garn! Och fina färger- en fröjd att jobba med tyckte jag!

   Radera