måndag, augusti 12, 2013

Semesterns sista vecka

Imorgon börjar jag jobba igen. Vi har varit hemma i snart en vecka, och när jag var i sommarstugan tänkte jag att "såhär kan man leva- sova tills man vaknar, fundera lite på om man ska gå och bada nu och ta med matsäck eller vänta tills efter lunch, läsa bok, springa, sticka..."
Men väl hemma så har allt satt igång i 190 som vanligt.
I tisdags shoppade jag födelsedagspresenter- alla på ett bräde- till Jonna och Vilja.
I onsdags och torsdags gick vi på Liseberg (coop hade erbjudande med 2-dagars åkband till priset av ett, och i sann "pappan-i-Sune-i-Grekland"-anda utnyttjade vi det) och firade födelsedagarna samtidigt.

I fredags var jag och Tobias på Way out West- Hurra för att gå på festival! Det var så otroligt kul! Håkan Hellström! Alla kunde låttexterna utom vi! (Fast jag kan "Känn ingen sorg..." och "Kom igen Lena" nästan hela.) Jag kände mig som en äkta göteborgare oavsett. Och jag fick en ny idol- Bat for lashes. Så himla bra. Och så fick man köpa Ben and Jerrys billigt och tatuera sig, och gympa innan The Knife var kul (fast när de började spela gick vi hem för barnen var ensamma hemma).
Nästa år ska jag absolut gå dit igen, och fattar inte att jag missat det alla dessa år- eller jo, jag har ju haft småbarn- och alla tänkbara barnvakter har varit på WoW själva. Insikt: man kan gå själv på festival. Bra att ha i bakhuvet om man inte får barnvakt men har en partner som kan stanna hemma med barn. Så kan man gå varannan dag. Jaja, lätt att vara efterklok.

Igår, lördag, var det så dags för Garnkalas! Det var jättelyckat med härliga människor, ljuvlig miljö och god mat. Jag hjälpte Petra i Magasin Duett, det är så himla kul att få göra det! Jag älskar att vara nära allt fint garn, prata med alla goa stickmänniskor och bli inspirerad av allas idéer och färgval etc.
Carin och Anna var där- aka Risbrogäddorna, som har stickevent i oktober då jag också får hänga med för Magasin Duetts räkning. (Ja, lyllos mig!)

Eddy hade workshop i samma rum som Magasin Duett höll till. Jag är så irriterad på att jag råkade radera bilden i min iphone på Kristinas Circles-tröja i Tussah silk. Den var så himla snygg! Hon står längst bak på bilden, man ser en liten skärva av tröjan. Finns inte ens på Ravelry. Ni får tro mig på mitt ord. Måste stickas. Men jag vill se färgerna igen och rippa!

Magasin Duett
Tant Kofta
Alla vi som var med och hjälpte till fick varsin godispåse de luxe med personligt valda färger och garner. Så himla härligt! Lotta och Petra hade verkligen lyckats fånga var och en. Hoppas de andra bloggar sina presenter, så får ni se vad klockrent de valt till alla :)


Jag är otroligt glad över mina fina nya Supersoft-nystan, och mitt turkosa sockgarn från Tant Kofta, och mitt fina prickband, knapparna och Paris-burken. Tack!!!

Kul också att få inspirera, jag hade på mig Moroccan-tröjan igår, och flera köpte Magasin Duett Supersoft till den i snygga färger - (Indigo! Clementine! Plum! mfl). Tack för alla kommentarer på den i mitt förra inlägg! Några har skrivit att de inte tycker att man ska påtala att man gjort fel. Varför inte? Jag tycker det är uppfriskande att visa lite missar ibland, önskar att fler kunde bjuda på det. Jag lovar att det finns betydligt värre saker i mitt liv som jag väljer att inte visa på bloggen ;)

Idag- gräsänka och heldag på Vattenpalatset i Lerum med Vilja. Hon somnade i bilen hem och är nu vaken och lagom tjatig. Suck.

6 kommentarer:

  1. Du tycks ha haft en lika fin helg som jag. ;) Att få grotta ner sig i garner och umgås med mysiga människor är bästa boosten.
    Härligt att vi får ha med dig i Habo också.
    /Anna

    SvaraRadera
  2. Alltså, det där med att vara tvilling... Ovanstående har skrivit nästan ordagrant vad jag tänkte skriva. två kroppar - en hjärna. Kul att träffas var det i alla fall och roligt att du hänger på till Habo. =)
    /kram

    SvaraRadera
  3. Jamen då ses vi i Habo! Kul :-)

    SvaraRadera
  4. Nu hittade jag in på din blogg! Om det duger med en bild på bara tröjan, utan mig i, kan du få den redan ikväll, för det har jag i telefonen. Vilken form vill du ha den i? Mail? MMS? Fejsbok?
    /stina i circles-tröjan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hurra! Mail gärna: mia@miaedvardson.se
      Tack!

      Radera