måndag, mars 19, 2012

Workshop och Holl-start


Igår hade jag förmånen att få vara försökskanin åt Janette. Hon ska hålla en workshop på Grötö i år, vilket jag tyvärr kommer att missa. Men lyckliga ni som ska dit och som ska gå den! Det kommer att bli kanon, massa matnyttiga tips och tekniker.  Och med en riktig pedagog som workshopledare, det är betyder mycket tycker jag.
Jag gjorde mina provlappar i lyxgarner innan workshopen :) Men hur de såg ut efteråt säger jag inte, det får bli en överraskning för er som ska gå kursen. Hoppas det blir fler tillfällen också för andra att gå den.
Jag har börjat på Holl. Mitt garn hade fel stickfasthet hur jag än gjorde, men eftersom konstruktionen är väldigt enkel så har jag bestämt mig för att våga räkna om och tro på att den blir bra ändå. Jag älskar tweeden och randeffekten.
Här är en länk till Horizontal Skyscraper av Steven Holl. I mönstret står det att det var den som var inspiration till designen.

4 kommentarer:

 1. Vilken vacker randeffekt! Garnet i förra inlägget:är det Drops Silke-tweed du skriver om?
  Vänliga hälsn. Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är Drops Silke-tweed i förra inlägget.

   Radera
 2. Sicka snorfina tröjor du stickat på senaste! "Organicmetoden" alltså uppifrån stickningen verkar ju mkt intressant, ser mkt snyggt ut.
  Holl är ju en grymt fin tröja, lycka till med den!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jösses det här inlägget gick mig förbi?! Tack för peppen Mia!! <3 <3

  SvaraRadera