torsdag, mars 15, 2012

Organic

Igår blev jag klar med min andra teststickning för i år, snygga Organic av begåvade Anke aka Fallmasche. Det är mitt första projekt med den sk "contiguos-metoden", ett sätt att sticka tröjor uppifrån och ner som inte ger en raglantröja. Jag gillar verkligen hur den sitter på och tänker absolut sticka fler tröjor med den här metoden.
Garnet är underbart Silke-tweed som jag fått av Helena. Tack! Jag är jättenöjd med garnet, gillar det rustika ihop med volangen och de små vecken på axlarna. Trist att Silke-tweed inte längre finns att köpa i butikerna. Två pärlemorknappar från Tummelisa.
Mer info på min projektsida på Ravelry.
Men jösses vad stressigt det är att teststicka. Jag har känt mig jagad av det här projektet. Har haft galet mycket på jobbet och inte alls hunnit sticka i den takt jag velat- även om Anke inte hade någon deadline. Så nu får det vara med testande för ett tag. Igår la jag upp Holl med mitt grå Loden, tweedgarn köpt hos Tummelisa. Den ska få ta tid.

12 kommentarer:

 1. Intressant, jag blev ju inte så impad av contigousmetoden, men det ser ut som om det är en liten sadel på denhär, eller?

  Skall bli späänande att se hur det går med Holl, tycker den är snygg men ful på nåt sät...undrar om jag skulle trivas med ärmen..men kanske ändå:-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, fulsnygg helt enkelt :)
   Jag undrar också om jag kommer att trivas med ärmen, men tar en chansning eftersom jag tycker den är bara snygg ;)

   Radera
 2. Ååh vad snygg den blev!

  SvaraRadera
 3. Men vad fin! Passar dig jättebra. Intressant med en annan metod att sticka uppifrån och ner.

  SvaraRadera
 4. Så fin den blev! Jag har kollat lite på den metoden. Väldigt smart och det går nog att göra en fin puffärm med den också men jag vet inte om jag gillar att man gör ökningarna kring en maska. Jag hade nog velat ha ha fler maskor mellan så att det blir mer som en saddle shoulder. Hur är det på den koftan? Jag ser inte riktig. Jag håller helt och hållet med dig angående Silke-tweed! Sen de slutade med den kvaliteten så har jag verkligen saknat den!

  Tack så jättemycket för kommntaren om mitt mönster :). Det är riktigt kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, ja det är en saddle shoulder på den här modellen.

   Radera
 5. Vad snygg du är Mia! Och tröjan är ju underbar! :)

  Karin L

  SvaraRadera
 6. Vad snygg den blev! Intressant med upp-ifrån-och-ner utan raglan!

  SvaraRadera
 7. Tack alla för era snälla kommentarer! Jag ska försöka fixa en bättre bild på axelpartiet så ni kan se konstruktionen bättre.

  SvaraRadera
 8. Jag tycker också att koftan är fin och metoden verkar jättespännande. Tycker rent generellt att det är bra att 'sticka från fel håll'.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag gillar också att sticka såhär. Fast jag gillar nerifrån och upp lika mycket. Minst gillar jag framstycke-bakstycke-ärmar med en kass ärmkulle som inte passar ihop med styckena. ;)
   Det är ingen kofta förresten, ser det ut som det? Det är en volang som löper mitt fram bara, som man syr på efteråt.

   Radera