lördag, februari 25, 2012

Stickcafé och fixardag!

I tisdags hämtade jag garn jag beställt hos Tummelisa. Underbart Grignasco Loden som ska bli en Holl. Hurra! 
Senare samma dag var jag på Stickcafé på Stora Holm som var arrangerat av Tummelisa. Jag åt ofantliga mängder semla, bulle och ostmacka. Underbart! (Är det fettisdag så är det.)
Det fanns massor av vackra garner att njuta av, men jag fastnade framför allt för ett mönsterhäfte från Schachenmayr (heter det så?) och en klänning där i. 
En sån vill jag sticka! Orkar jag? Den är stickad i olika "våder" i olika färger. Kanske något för min stickmaskin...  Med på bilden är ett vintage-häfte jag fått av Petra. Fullt av coola klänningar att virka och sticka.
Idag har jag haft en fixardag och äntligen sytt ett draperi så man slipper se alla fula lådor och kassar vi har under arbetsbänken. Det känns helt fantastiskt att vi har det här rummet! Det är ett stort rum och det mesta är bara golvyta. Där kan man tex leka dansstopp eller träna yoga eller lägga ut tyger som man ska klippa till. Det var framför allt det här rummet- och bänken- som gjorde att vi ville flytta hit (flyttade i maj, men det har tagit tid att hinna fixa i ordning).
Här är min sy- och stickhörna från annan vinkel. Jul-ljusslingan fick vara kvar. Jag älskar att jag kan ha strykbrädan framme och nära symaskinen. Det gick inte där vi bodde innan- eller det är klart det gick men då kunde ingen annan vara i köket.
Fin väggprydnad- stickningens musa, köpt på Knitty city i New York.
Annat bra att ha: radio, lilla My, doftljus i snygga burkar från Anthropologie. När jag stickar vill jag se på tv. När jag syr lyssnar jag av någon konstig anledning helst på sportradion. 
Slutligen: vad är det här för grejer? Fick dem av svärmor för ett tag sen. Det runda är väl en sån där grej man har när man broderar? Sen tror jag det är ett handtag att ha till en väska kanske? Egentligen borde det kanske vara två- eller är det något annat. Men vad är alla de andra grejerna? Är det nåt att ha? Är det något som andra vill ha?

12 kommentarer:

 1. Så vackert garn o så snygg Petra är i håret;)

  SvaraRadera
 2. Det är så roligt att kolla vad du har på gång. Det är alltid saker som jag (nästan) aldrig har sett hos någon annan.
  Sen måste jag ju kommentera inlägget om Madelinetoshgarnerna. Underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du tycker det! Och vad glad jag blir att du gillade mitt supernördiga inlägg ;)

   Radera
 3. Den lilla "pinnen" till vänster har man att petar ner garnerna med när man gör gobelänger, eller bildväv. Kanske att de två likadana "trekantiga" bitarna över pinnen är delar till en vävstol. Jag tror att man har dem när man avlastar solven. Förutom de två översta pinnarna till höger, så tror jag att de andra också är vävredskap.
  /Anna

  SvaraRadera
 4. De två pinnarna med "stopp" i båda ändarna tror jag är väskhandtag de med.

  SvaraRadera
 5. De två trekantiga bitarna ovanför gobelinpinnen är stöd till en vävram eller så kan man använda dem när man skedar en väv. Bambupinnen längst upp till vänster och de två pinnarna med stopp längst upp till höger är tänkta att ha som beslag i fållarna till vepor.
  Resten är vävredskap.

  Ha det gott hälsar vonna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Vonna, härligt vilken koll du har! Vep-beslag alltså, inte väskhandtag! Jag får väl spara dem tills jag får lust för lite vepor då ;)

   Radera
 6. De tre översta pinnarna, bambun och de med kulorna, är för att hänga upp broderade bonader :)

  Så härligt att se vad som händer i ditt liv även om vi inte pratat. Blogga är bäst :D

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Först så blir jag väldigt avundsjuk på "stickcafeet", det ser helkul ut. Sedan blev jag jätteförtjust i garnet och så blev jag förälskad i den lilla "stick-musan" och sist men inte minst nostalgisk av broderibågen och de små "vep-pinnarna m.m. :)

  SvaraRadera
 8. Jag föredrar också sportradion när jag syr, men tv:n när jag stickar. Intressant... :-)

  SvaraRadera