söndag, december 04, 2011

Julsjal

Det var längesen jag stickade något såhär pilligt. Det är hur kul som helst! Tunt spetsgarn, stickor 3,25, pärlor. Mönster från senaste Vogue knitting, #31 lace wrap.
Det är faktiskt första gången jag sitter och petar på små pärlor med virknål, jag har inte alls fattat hur det skulle gå till men när jag väl prövade var det ju solklart. Man lyfter den ostickade maskan på en virknål, trär på en pärla på öglan, sätter tillbaka den på vänster sticka, och stickar den. Pärlan hänger med. Hur enkelt som helst, bara man har en minimal virknål. Det har jag, en ärvd sak som jag aldrig trodde jag skulle få användning för :)
Nu hoppas jag sjalen blir klar till jul. Men med det här tempot på jobbet är chansen tyvärr lika liten som mina pärlor och min virknål.

7 kommentarer:

 1. Åh, det har jag faktiskt funderat lite på, hur man får dit pärlorna i något stickat - tack! Den blir jättefin, din julsjal!

  SvaraRadera
 2. Den ser ut till att bli jättefin. Om andan skulle falla på och jag får hybris och ska sticka mig en sådan, ja då har jag i alla fall en virknål för ändamålet.
  För huvudsaken är väl att man har utrustning för alla eventuella projekt......

  SvaraRadera
 3. Spännande att sticka med pärlor :) Det verkar pilligt men blir otroligt snyggt!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag snubblade nyss över din sköna blogg och tror att du kanske uppskattar ett tips på ett nystartat community för handarbete.

  Det heter ”mitt handarbete” och är en fristående sida till Hemmets Journal.
  Här kan du följa andras pågående handarbetsprojekt och även lägga upp och tipsa om dina egna alster. Så finns ett forum som är super om du vill sprida info om stick/virk/sykvällar och liknande.
  Sidan blir också en naturlig plats att blogga på om man vill ha läsare som är där för samma sak som du, alltså handarbete!

  Hoppas du hittar dit! Välkommen!

  Liza,
  www.hemmetsjournal.se/handarbete

  SvaraRadera