lördag, juli 02, 2011

Sy-dag!

Äntligen har jag haft en dag med symaskinen! Så härligt med min nya sy- och stickhörna med arbetsbänk och massor av plats! Jag ska självklart blogga den snart, men känner mig inte helt redo än (läs: jag behöver rensa lite mer bland flyttkartongerna innan jag vill fotografera).
Vilja har velat ha en Dorothy-klänning väldigt länge, och jag har köpt smårutigt bäck-i-bölja-tyg från Stoff och Stil för väldigt länge sedan. Och idag var det dags! Jag höll på att ge upp direkt, för mitt jättebra klänningsmönster, som jag sytt många många klänningar av när mina större tjejer var små, var omöjligt att hitta. Jag började bläddra bland lite gamla syböcker med all slags tråkiga modeller, tills jag hittade rätt!
Det var i min första sybok, "Kläder och grejer som du kan sy själv", som jag fick när jag fyllde 9. (Boken finns att köpa billigt begagnat lite varstans.)
Ursäkta suddiga iphone-bilder, men det är inte lätt att fotografera Vilja nuförtiden, hon vill inte.
Förresten, någon som varit i Stoff och Stil-butiken i Bäckebol, Göteborg? Är den bra?

Annars är sommaren verkligen här nu, underbart! Idag är det jättevarmt och det känns otroligt härligt att strunta i det och ändå vara inne och sy :)
Igår var vi på födelsedagsfest hos två fina tvillingar och bästa barnvakter: Lotta och Maja. Det vimlade av kändisar: Sillen var där, Jonna, Cajsa, Stickarn och Sveriges bästa operabloggerska. Med flera. Härligt och somrigt med dans och limbo ute i trädgården. Hurra!

Vad en Dorothy-klänning är? Ledtråd.

5 kommentarer:

 1. Tur att nån mer än jag tycker den är fin :)

  Jag var på stoff och stil i måndags och det var trevligt! Och dyrt! :) Alltså billigt, men det finns så mycket man vill ha. Så då blir det dyrt ändå :)

  Men jag har inte så mycket att jämföra med, i Örebro har vi jättetråkiga tygaffärer.

  Jag tycker du ska åka :)

  SvaraRadera
 2. Vilken söt klänning. Och Vilja är så fin i sin nya frisyr!!

  Hoppas se dig snart!

  /janette

  SvaraRadera
 3. Vilja är jättefin i sin nya klänning! =o)

  SvaraRadera
 4. En jättesöt klänning till en ännu sötare tjej :-)
  Vad duktig du är på att sy!

  SvaraRadera