torsdag, juni 30, 2011

Bästa tipset!

Mitt bästa tips inför semestern:
Den här vintern och våren har jag lyssnat på ljudböcker på engelska. Perfekt spårvagnsnöje ihop med stickningen på väg till jobbet! Gick med i audible.com- man får en gratis mp3-ljudbok utan något vidare köptvång. Men man måste avboka för att inte prenumerationen sedan ska dra igång. När jag skulle avboka fick jag ett erbjudande om att gå med i tre månader för ca 7 dollar i månaden. Det innebar tre ytterligare ljudböcker till detta facila pris. Kunde jag ju inte motstå.
Vilka böcker jag lyssnat på? Åh, alla var jättebra och jätteolika. Bäst var "The Help" av Kathryn Stockett. Finns att köpa på svenska nu och heter "Niceville". Handlar om den amerikanska södern, med olika berättarröster som är helt ljuvliga att lyssna på.
Sen blev jag förälskad i uppläsaren Edward Herrmanns röst och köpte spännande "The Passage" av Justin Cronin (fantasy! Något jag aldrig läst- utom Sagan om ringen) som heter "Flickan från ingenstans" och helt fantastiska "Unbroken" av Laura Hillenbrand, en sann historia från andra världskriget. Jag vet inte om den finns översatt än, hittar inte det nu när jag googlar. Men den kommer säkert snart. Missa inte!
Så lyssnade jag på "The confession" av John Grisham, också grymt bra och väldigt gripande, om dödsstraff.
En miss gjorde jag, med sista boken "Love you more" av Lisa Gardner. Ingen höjdare.
Jag tror nog att uppläsaren är halva grejen när man lyssnar på en ljudbok. (Jag älskade "Liftarens guide till galaxen" med Johan Rabaeus till exempel.)

Här är länken till Audible, om du också vill lyssna gratis på en bra ljudbok.

Andra bra tips är P3 dokumentär som man kan ladda ner och lyssna på i sommar-stick-solstolen. Här är länken dit.
Och, såklart, sommarprogrammen som jag alltid missar när de sänds. Inga problem. Idag är det visst Maria Wetterstrand, det får man inte missa!

3 kommentarer:

  1. Bra tips! Det verkar som om ni har det gott i sommarvärmen! Kraaam!

    SvaraRadera
  2. Jag gillar också att lyssna på ljudböcker, ska absolut testa audible!

    Jag blev jättenyfiken efter din kommentar - vilken blivande sommarpratare har du grillat med?

    SvaraRadera