fredag, juni 10, 2011

Red Top

Jag har ganska en himla många sticktidningar, och kan verkligen inte påstå att jag stickat modeller ur många av dem. Har dem nog mest för inspiration, även om jag alltid tänker att jag ska sticka minst två av mönstren när jag köper en tidning. Nu har jag i alla fall stickat en topp ur Knitscene, från 2011 till och med! Känns bra :)
Det här är Chiton pullover, stickad i Madelinetosh tosh sport i den underbart illröda färgen scarlet. Stickor 3,75. Tre och en halv härva gick åt.
Gillar verkligen den här modellen, så den blir nog flitigt använd i sommar. Garnet är så mjukt, jag bär tröjan direkt på huden. Fick frågor igår om vad det var för material, lin trodde personen i fråga. Men det är superwash merino.
När jag lägger ut mina stickningar på Ravelry hittar jag alltid på engelska namn till dem- i alla fall ofta. Och den här fick heta Red Top. Hade för mig att det var någon svensk kåsör eller liknande, och googlade på det nu. Och så var det. Här kan man läsa om honom.
Måste också visa mitt senaste garninköp- men nu får det vara bra för ett tag, jag inser nu när jag öppnar flyttkartong efter flyttkartong att jag har så det räcker för många år framöver. Här är i alla fall 6 härvor Madelinetosh Chunky, fg tart. Tullat och klart :/ men underbart! Ska bli en kofta tror jag.

9 kommentarer:

 1. Himla snygg tröja! Just den tidningen har jag också, denna har jag också tänkt göra. Men jag har inte fått tummen ur än... Kul att se att den blir minst lika snygg som i tidningen!

  SvaraRadera
 2. Räserstickerskan har slagit till igen! :-)
  Så fin den blev!

  /sopranHelena

  SvaraRadera
 3. Ja du stickar tröjor på löpande band du! =) Roligt att ha gjort ngt ur sina fysiska mönster istället för att köpa online ;-) Jag hoppas göra det ngn dag med =)

  Fin-fina är ni båda!

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Så snygg färg och snygg i ringningen och på!

  SvaraRadera
 5. Snygg! Gillar verkligen halsringningen.

  SvaraRadera
 6. Verkligen en fin tröja!

  SvaraRadera