fredag, juni 24, 2011

Midsommar!

Glad midsommar alla! Här är det regnigt och kallt och jag har ingen lust att plocka blommor. Snart ska jag ta mig i kragen och bege mig ut.
Men nu stickar jag på min Hooray. Den blir sådär. Avig slätstickning har en tendens att bli randig när jag stickar, eftersom mina aviga varv är lösare än de räta (eller om det är tvärtom). Det syns jättemycket vid raglanökningarna. Raglanökningar på aviga varv= irriterande. Hoppas det jämnar ut sig i tvätten. Jag gillar ju själva modellen.

7 kommentarer:

 1. Har du provat att ha olika tjocklek på "avigstickan" o "rätstickan"? Lite experimenterande krävs, men det funkar tycker jag! Glad midsommar!

  SvaraRadera
 2. Ha en underbar midsommar

  SvaraRadera
 3. Vad fint det blir. Och vilken underbar färg. Fick ett tips en gång vad gäller att sticka lösare på avigvarvet (vilket jag också gör), att använda 1/2 nr mindre sticka på det varvet.

  Ha en goer helg!
  Bettan

  SvaraRadera
 4. Hoppas att midsommarkänslan infann sig.
  /Kram

  SvaraRadera
 5. Även jag har stickat lösare på avigan, om jag stickar med knitpicks eller dylika stickor kan man använda olika storlekar i ändarna.

  Vad som gjorde skillnad för både varvtätheten och snabbheten var att ändra hur jag stickade mina aviga dock. Att sticka "combination" löste det hela för mig. Både Grumperina och Annie Modesitt har instruktioner på sina hemsidor. Jag stickar de aviga precis som de räta, fast från andra hållet. Innebär att maskorna ligger "åt andra hållet" på rätsidan, men det gör ingen större skillnad så länge man är medveten om det.

  /Sophie

  SvaraRadera
 6. Har en Hooray utan knappar liggandes. I-cord-kant blir jättesnyggt, men väljer du det är ett tips att inte göra den får hård. Min är lite väl stram och snörper liksom till hela framkanteerna. Får se om jag ids ta upp den eller ej...
  Jättefin färg på din!

  SvaraRadera
 7. Vilket smart tips att använda olika storlekar på stickorna. Jag har nämligen exakt samma problem :)

  SvaraRadera