söndag, januari 23, 2011

Skön helg

Åh vad härligt det är med Helg! Särskilt helger när man inte behöver göra annat än sticka, laga mat och gå på fest. Hurra!
När jag städade ut julen passade jag på att ta ner våra gardiner. Nu har jag bara vimplar i vardagsrumsfönstret, vimplar som jag köpt av Anna. Jag blir glad av dem, det känns som fest och vår här hemma i höghusdjungeln! Dessutom blir det ljusare utan gardiner.
Min randiga tröja ligger och väntar på sitt öde. Jag tänker inte bleka med remol, det kommer ändå aldrig att bli rätt färger igen. Istället ska jag försöka färga. Frågan är bara vilken färg.
Medan jag väntar har jag stickat en grå tröja, Holly, som är en teststickning. Ligger och blockar nu, försöker få ner kragen- som inte vill ligga kvar i position alls. Hoppas det funkar.
Har ännu en teststickning på stickorna nu, Roxane, i nya Drops-garnet Andes. Jag tycker inte det är lika bra som Nepal. Hade väntat mig att det skulle vara spunnet likt Nepal, tjockt och jämnt, fast grövre. Men det här är sådär ojämnt som alpackagarn ofta är och som jag inte gillar. Hoppas tröjan blir bra i alla fall!

3 kommentarer:

 1. Det låter som du haft en härlig helg!
  Tråkigt med Andes-garnet, men så tjocka garner brukar vara svårt att tycka om! :-) Håller med dig om Nepalen, lätt och kul att sticka med.
  Ha´ det gott!

  SvaraRadera
 2. Vilken skön helg, och vilka fina vimplar, mycket bättre än gardiner. Själv har jag jobbat hela helgen så jag har min helg just nu, måndag tisdag, när ni andra får slita istället, hihi.

  SvaraRadera
 3. Åh det var uppiggande att se sina vimplar på bild i din blogg. :) Kram på dig!

  SvaraRadera