söndag, januari 09, 2011

Halsvärmare och nytt garn

Min äldsta dotters halsvärmare är klar! Supermjuk och go och lagom pösig.

Här kommer mönstret:

Strumpstickor eller en kort rundsticka, 6mm
2 nystan Sandnes kashmir alpakka eller motsvarande (Nepal funkar nog fint till exempel)

Lägg upp 75 maskor med dubbelt garn. Ta av ena tråden och sticka runt, 2r 3 a. Sticka en ca 30 cm lång tub, eller så långt garnet räcker. Maska av mycket löst med dubbelt garn. Fäst trådarna.
Tvätta halsvärmaren och torka den plant. Klart!

I lördags trotsade jag snömodden, regnblasket och lavinrisken och åkte till Deisy design för att köpa nya garnstudiogarnet Andes. Underbart. Ska bli en tunika till Jonna som jag ska teststicka. (På Ravelry finns det flera grupper man kan gå med i och anmäla sig som teststickare. Lite kul tycker jag.)

Sen har jag köpt Heavens hand på Nystas rea. Det blå ska bli en ponchonett, likadan som min, till min syrra. Det röda vet jag inte vad det ska bli. Det rosa ska bli en Roo. Nysta har otroligt snabb leverans och bra kommunikation, jag är impad. Hurra!

3 kommentarer:

 1. Vad fin den var! Jag är bra sugen på att testa Drops nya garner men det tycks vara svårt att få tag på här i Norge (av någon kontig anledning). Iallafall i Arendal. Tack för tipset iallfall!

  SvaraRadera
 2. så kul med nytt garn, det ser finfint ut!
  Kanske också ska shoppa lite heavens hand...

  SvaraRadera
 3. Berätta för en nybörjare, det här med dubbla trådar i början och slut? Man får en stabilare kant som inte töjer sig eller? Ska just börja sticka en liten variant till Stina, men du kommer nog inte hinna svara på det här innan jag har börjat - åker tåg till Stockholm ikväll... :-)

  SvaraRadera