lördag, november 20, 2010

Nya idéer

Även om jag jobbar mycket och är trött så poppar det upp nya idéer hela tiden. Här är en provlapp till en tröja som jag vill börja på nu, men jag håller mig i skinnet lite för att få färdigt några andra tröjor först.

Angora luddar av sig överallt, jag får till och med fibrer under linserna när jag stickar länge i det. Så det tar sin tid med min mediumweight pullover. Men den blir väldans fluffig och härlig! Tyvärr räknade jag fel- eller jag tror jag stickar mycket lösare än stickfastheten enligt mönstret- tröjan blir ganska loose- så det vita garnet tog just slut. Hoppas de har kvar samma färgbad på Strikk.

Häromdagen var jag på Tummelisa och gick loss bland Semilla-garnerna. Tänker mig att sticka ett snyggt kit med pulsvärmare och krage från Knitscene som jag köpte i New York. Försökte ur minnet hitta rätt färger (de som är i mönstret) och lyckades nästan- den ljusbruna jag valde bort visade sig vara bottenfärg i hela kitet, så jag får gå tillbaka och komplettera. Köpte Svarta fårets raggsocksgarn också, till en mössa. Började på den idag, men den är lite hemlig så den kommer på bild senare.

Förra helgen hade vi ju stickworkshop i Guldhedskyrkan, Petra och jag! Det var roligt att bli intervjuad om stickbloggande och stickning, jag trodde inte jag skulle ha så mycket att berätta men det tar ju faktiskt upp en ganska stor del av mitt liv, så det gick bra :) Kul med besökande bloggkändisar som Lea, Ulla, Maria och Elin.

Annars är jag mitt uppe i min fastekur. Det går helt okej, men jag har nog aldrig tyckt att ett stekt ägg luktat så otroligt gott förr som jag gjorde alldeles nyss. Längtar efter den omtalade kicken man ska få, som var anledningen till att jag drog igång det här. Jag vill inte komma in i min sedvanliga november-slöhet, när mörkret och regnet gör mig trött och jag äter massor av godis för att trösta mig själv.

Avslutar med en suddig novemberbild på min Shelter-sjal som håller på att växa fram! Ljuvlig spårvagnsstickning. Garnet är underbart och jag hoppas sjalen blir det också.

11 kommentarer:

 1. Vad massa härliga saker du gör =) Ska bli spännande att se tröjan växa fram - både den från provlappen & angoran. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. var också på tummelisa här om dagen och köpte massa garn. Semilla till en tröja till MIG och sedan en massa raggsocksgarn till julklappar... Jag tror att årets julklapp kommer att bli raggsockan ;-)
  kram!

  SvaraRadera
 3. Så mycket du gör! Lycka till med fastandet, låter alldeles hemskt tycker jag.
  Elin är namnet du söker.

  SvaraRadera
 4. Mia! Angorfluffet är alldeles, alldeles underbart och Sheltersjalen gör mig grön av avund! Kram

  SvaraRadera
 5. Ni ser ut att ha haft det trevligt ihop med David :). Synd att jag inte kunde vara med...

  SvaraRadera
 6. Visst är det tur att det inte är idétorka i alla fall. =)
  Allt ser jättefint ut.
  /Anna

  SvaraRadera
 7. Jag har hittat Brooklyn Tweeds sida. Och jag är helt såld på jared Floods design. Verkligt snygga grejer och jag är väldigt nyfiken på shelter. Jag får nog ta en tur till NY snart och kolla in lite.
  Torben

  SvaraRadera
 8. Här händer det visst massor av spännande saker

  SvaraRadera
 9. Ska försöka hitta någon som kan ta kort med mig i Folded! Veera gör fina mönster!!/Anita

  SvaraRadera
 10. Oh, angora är härligt! Och sjalen är jättesnygg!

  SvaraRadera