söndag, mars 21, 2010

Stickhappening i Borås

Idag var jag iväg på Stickhappening i Borås med Anna och Petra. (Jag har alltså åkt bil med Anna och suttit alldeles nära rattmuffen.) Vi hade en alldeles underbar dag, tillsammans med väldigt många andra, på Textilmuséet. Tyvärr glömde jag min kamera, hoppas någon annan tagit någon fin bild på övervåningen där det var försäljning av en massa underbara garner. Jag hade bespetsat mig på Solsilke redan innan, har inte kunnat sluta tänka på de fantastiska garnerna jag klämde på förra året på Grötö. Nu är några av de ljuvliga silkeshärvorna mina, jag har haft dem framme hela eftermiddagen och kvällen och känner mig otroligt glad för dem!

Solveig Hisdal var på plats också, och höll ett föredrag om sin design och om Oleana. Jag blev lite förälskad i henne, hennes färgsinne, inspirationsbilder och hennes vackra Bergen-dialekt. Och det verkar som om hon själv tar alla fantastiska foton till Oleanabroschyrerna- kan det stämma? (Bilden är tagen i Gamla stan i Stockholm förra helgen.)
Nu är jag fullproppad med inspiration, och lite mindre ledsen över att jag missar SiV i år, för den här dagen var också en riktig stickfest!
Tillägg: Tusen tack för era fina kommentarer om min tunika!

12 kommentarer:

 1. Hei - det stemmer at hun tar alle foto selv. På nordisk strikkesymposium i Trondheim i 2008 var de to som startet Oleana med og fortalte om arbeidet, og om Solveigs fantastiske fokus på detaljer. Hun gjør også makeup på alle modellene på fotoshootene.

  Har du sett denne:
  http://www.youtube.com/watch?v=uuog-XZKvnM&feature=player_embedded

  SvaraRadera
 2. Jag var där med och tycker hon är sagolik denna Solveig, svårt att beskriva i ord då de är fantastiska alla hennes arbeten. Vilken skulle du vilja köpa av de färdiga eller sticka?

  Och solsilke och hennes garner är också bara wow!
  Många må gott hälsningar

  SvaraRadera
 3. Tack Astrid för länken!
  Call design, jag vet inte vad jag skulle vilja köpa. Blev extra förtjust i det som gick i naturfärger eller blått och vitt eller rött och vitt. Och guld-kanterna inspirerade mig. Något jag verkligen skulle tycka om är en av hennes stora fantastiska plädar! Du då?

  SvaraRadera
 4. Jag har lika svårt att välja, då alla är så fina i sin design. Häftigt är hur hon bygger upp sina mönster i olika delar som återkommer men i olika färgkombinationer. Och att ha en helt annan färg på kanterna, häftigt!

  Den vita ullen mot silkets offwhite, eller ullen i olika nyanser i kontratser mot varandra. Oj, vad svårt, måste gå in på deras sida en stund och försvinna bort i drömmarnas värld. Kan bara inte bestämma mig! Utan bara blir så lycklig av allt, oavsett färg!

  Att äga en pläd från henne skulle vara en obeskrivbar lycka!
  Ojojoj!
  Många må gott hälsningar

  SvaraRadera
 5. wow vilken dag, mött en kändis och ljuvliga garner

  SvaraRadera
 6. Jäpp, vilken härlig dag!

  SvaraRadera
 7. Åh, så mycket vackert. Snacka om att man blir inspirerad.

  SvaraRadera
 8. Vilka härliga helger du har fått ha! :-)

  SvaraRadera
 9. Så synd att du missar Grötö :(. Men man kan ju tyvärr inte vara med på allt! Jag har lagt in lite fler detaljer om min Lady Eleanor. Var lite trött igår när jag bloggade ;).

  SvaraRadera
 10. Åh, vad sjuk jag blir när jag läser om föredraget med Hisdal. Hennes färgsammansättning o mönster är sagolikt.
  Ha en fin Grötö-helg, låter också himla trevligt.

  SvaraRadera
 11. Jag ska ju inte till Grötö! :(
  Men skit i det, det är vår.

  SvaraRadera
 12. Strunt i det menar jag ;)

  SvaraRadera