söndag, mars 29, 2009

Stickfest i Väst- tredje gången gillt

Inspirerad? Jajamensan!

Jag var så galet trött innan SiV i år att jag nästan tänkt stanna hemma. Men även om jag nu är ännu tröttare, så är jag glad att jag åkte. Det riktigt kokar av kreativitet och glädje på Grötö när det är stickfest, det är omöjligt att inte bli smittad!

Jag blev glatt överraskad när jag kom fram och fick veta att jag fått en plats på kursen i Bohusstickning! Och vilken kurs... Solveig Solsilke är en solstråle, sagoberättare och stickerska som verkligen gjorde intryck på mig.
Helena, AnnaLena och Inger var med, mfl.

Vi stickade Blå skimmer-pulsvärmare som lätt hade passat på Lets Dance-vinnaren med min stickfasthet. Jag fick repa upp och göra om i betydligt mindre tappning, rolig stickning med mjukaste 50% angora och 50% merinoull så det gör inget alls.
Jag är nu lycklig ägarinna till ett blått Gotiska fönstret-tröjkit. (Köpstoppet är över!) Solveig tycker att jag bör sticka den med stickor 1,5. WooHoo.

Suveräna modellen "lemon" som jag hoppas kommer som kit en vacker dag. Vilken färg!

Härliga lyxkompisarna Anna och Cilla.
Petra i vårsolen och en inspirerad sill.
Det kryllade av kändisar, jag kan inte nämna dem alla. Men jag måste bara skriva att Lindas sjal i Noro Kureyon sock är helt galet grym, liksom mamma Kickis! Inspiration på högsta nivå.

Jag blev ägarinna till fruktansvärda mängder garn, mest för att jag vann sista pris i garnlotteriet och fick typ en kasse luddig akryl i olika form och färg. Det blir bra för barnens fritids. Här är dock allt jag valde att behålla för egen del, och det jag köpte. (Hälften av det på bilden har jag fått eller vunnit. Vilka generösa sponsorer SiV har!)

En av helgens alla påbörjade stickningar, Stickfrossas senaste pulsvärmare "Esther". Mönstret var en present till alla SiV-deltagare. Garnet "Champagne" köpte jag hos Deisy. Helt fantastiskt garn, namnet passar perfekt.

Sjalen? Jo, jag började på en Swallowtail. Det kan nog bli nåt, mer om det en annan dag!

Linda, Marie och Ingrid: Ni Äger! Tusen tack!

11 kommentarer:

 1. Hääääärlig helg vi haft,tack! Hade gärna sett ett foto även på "god-jävla-jul-garnerna" också. Sjukt kul!

  SvaraRadera
 2. Tack för en trevlig helg! Det har varit så¨kul att ses... Min dotter och en kompis blev jätteglada över mina färgglada akrylgran från lotteriet. Kompisen fick med sig halva påsen hem för att pyssla vidare hemma :)

  SvaraRadera
 3. Tack för en grymme helg! Tänk att du stickar plagg till bigsizemodeller. Kul skämt helt klart, det kajsade mig... Nu måste jag köpa naturull! Jag får åka ned till strikk och bryta mig in:)
  kram Cilla

  SvaraRadera
 4. Visst var det en härlig helg.Nu är jag dock så trött att jag nog måste tänka på att krypa i säng.

  SvaraRadera
 5. Det låter underbart, alltihop! Kul att läsa. Men att Bohuströjan ska sticka på 1,5-or...ojojoj, då kommer projektet att räcka länge...

  SvaraRadera
 6. Tack =). Och vad kul det var att träffas igen! Det var en så fantastisk helg och känner mig fortfarande helt upprymd!

  SvaraRadera
 7. Roligt att läsa, tycker en som inte var med. Men nästa år...

  SvaraRadera
 8. Att jag har lärt mig tvåändsstickning var kanske lite optimistiskt :), men vantarna var klart inspirerande. Det är kanske värt att försöka lära sig?

  SvaraRadera
 9. Fick du med dig den gröna snyggtröjan hem eller var den för åtråvärd i församlingen!?

  SvaraRadera
 10. Vilka roliga nya garner som kan ge inspiration till många projet framöver. Första bildens garner ser väldigt läckra ut.

  SvaraRadera
 11. Det verkar som ni haft jättetrevligt! Glad för er skull!
  Vilka fina bilder du visar oss! De ger verkligen inspiration att ta sig an påbörjade projekt!
  Kram från Sommarfröken

  SvaraRadera