söndag, januari 10, 2010

I'm back!

Gott nytt år! Hemma igen efter drygt tre veckor i USA! Branford (Connecticut) New York och Seattle har vi besökt. Nu är vi alla härligt jetlag-såsiga.
Jag har köpt garn! Själva garnet visar jag en annan gång, hann inte ta några kort idag innan det blev mörkt. Men jag tänkte skriva lite kort om de butiker jag besökte. Inte så många tyvärr, jag hade personligen tänkt att det skulle bli en enda lång garnshoppar-orgie av resan, men resten av familjen var inte riktigt samarbetsvillig.
I New York besökte jag Knitty city och Purl.
På Knitty city, den första butiken jag besökte, hittade jag hur mycket som helst, alldeles galet underbar butik. Garnet jag var ute efter mest av allt var Madelinetosh, och det fanns där, men sortimentet var väldigt utplockat. En härva worsted och en lace köpte jag. Jag ångrar mig bittert att jag inte köpte sockgarnet också, för tyvärr fanns det inte i någon annan av butikerna jag besökte, slut hela tiden. Så det blir till att stalka etsy-sidan, för garnet är helt underbart.
På Purl skulle jag köpa koigu, och det fanns verkligen massor av färger men inte just de jag skulle ha, så jag tappade sugen lite och köpte inget garn. Däremot hittade jag lite annat i grannbutiken Purl Patchwork.

I Seattle besökte jag Little knits och Seattle yarn.
Att säga att jag grämde mig när jag insåg att Brooklyntweed skulle hålla workshop på Little knits just den helg som vi skulle åka till vår värdfamiljs jaktstuga är en smärre underdrift. Åkte till butiken en annan dag istället, och tröstade mig med en Namaste-väska och lite garn. Vilken butik! Helt omöjlig att hitta om man inte skriver ner adressen mkt noga, som jag som tur var hade gjort. Knappt en skylt utanför ens. Men när man kom in... garnhimlen. Noro, Malabrigo, Lornas laces, Dream in color... med mera. Gör dock inte som jag och ta med er tre hungriga barn om ni har möjlighet att åka dit. Tar lite udden av det hela.
När jag äntligen var klar åkte vi till Seattle yarn som ligger nära, de hade ett fantastiskt sortiment som jag gärna undersökt lite närmare om inte barnen då varit på gränsen till nervsammanbrott. Så vi åkte och åt istället.
Båda de här garnbutikerna ligger på samma gata i området West Seattle. Om man efter besöket kör den gatan nerför backen mot stan till kan man se en så här vacker utsikt:


Det bästa och nördigaste av allt jag gjorde på min resa var att jag tog bilen till den lokala Safeway-butiken och köpte senaste Vogue knitting. Dagen då den kom ut. Kändes stort.

6 kommentarer:

 1. Hej Mia

  Vad trevligt det låter. Hoppas ni haft det bra. och skönt att ni är hemma igen.

  SvaraRadera
 2. Låter som ni hade en härlig resa och att det faktiskt blev lite frosseri i garn :)
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Welcome back!
  Jag är avis.

  SvaraRadera
 4. Härligt att ni är hemma igen! Nu måste vi ses snart så jag får höra meeer! Stor kram

  SvaraRadera
 5. Skönt att ni är hemma igen. Kul att du fått till lite garnbutiksbesök och sticknördighet. Ser fram emot att få se dina garninköp.
  Kram C

  SvaraRadera