tisdag, januari 12, 2010

Garnskörden

Idag är jag ledig, solen skiner och jag känner att jetlagen börjar försvinna lite grann. Jag har stickat en liten Ishbel i Wollmeise på resan, och den ligger och blockar. Är kär i färgen, liksom min amerikanska "syster" (från då jag var utbytesstudent -87) blev. Hon har tingat den :)
Förutom sjalen började jag på en mössa på juldagen i Järbo mellanraggi som jag fick på SiV-09. Kan nog bli nåt, även om jag tror den är mycket finare i Rowan tapestry eller kanske Norogarn.
Idag har jag fotat alla garner jag köpte i USA. Hurra! En skatt! Jag har legat mycket vaken på nätterna sen vi kom hem pga tidsomställningen, och då har jag funderat på vad jag ska sticka av dem.


Cascade 220 har jag varit nyfiken på, eftersom det ligger etta på topplistan över populära garner på Ravelry. Jag köpte tre härvor blått och en härva rött på Knitty city, det är ett helt vanligt garn men i en underbar tjocklek och väldigt prisvärt. Ca 50 kr för 100 g. Tror att det blå ska bli ett par Bellas mittens (såg Twilight på dvd i julas, så nu är jag inspirerad) och en löskrage. Det röda ska bli en mössa, vilken vet jag inte än. Antagligen en Millers hat, tycker den är jättefin.
På Little knits i Seattle köpte jag ännu mer av garnet, men i versionen "heathers", lite melerat. Fem härvor av petrolblå/mörk turkos. Någon slags väst har jag tänkt att det ska bli, eller den snygga tunikan i nya VK som Villapeikko designat.

Ett annat garn jag varit lite nyfiken på och som var på rea på Knitty city är Berrocco Ultra alpaca, så jag köpte en härva naturvitt för att sticka en mössa.


De finaste garnerna jag köpte var dock de två från Madelinetosh. En härva Tosh worsted i färgen Bark, det var den enda de hade som inte var pastell och den är ju finfin. Kvaliteten är helt ljuvlig, jag är kär.
Ännu kärare är jag i spetshärvan Tosh lace i otroligt vackra färgen Jade. Vet inte vad jag ska sticka av den, kanske en Swallowtail, gillar den jag redan har mycket. Och man kan ju ha två. Andra förslag mottages tacksamt!

Sen kunde jag inte motstå den här härvan Malabrigo sock i färgen Impressionist sky (underbart namn!). Köpte den på Little knits. Ska bli en aestlight, ganska snart.

På Purl köpte jag ju inget garn, däremot den här "boken" eller vad man ska kalla det med strykmärken. Bilder man stryker på kläder. De är så fina! Några ugglor ska nog få flytta in på en blå tunika redan idag.

I julklapp från min "utbytesmamma" i Seattle fick jag de här två stickböckerna.


Sen köpte jag Vogue knitting och ett häfte från Sirdar. Jag måste sticka tröjan på omslaget, den är ju hur snygg som helst!

Men först ska jag sticka klart min gröna kofta. Väldigt mycket transportsträcka just nu och väldigt tung, men den kan nog bli fin när den är klar. Jag har köpt härliga knappar till den hos Bolla :)

14 kommentarer:

 1. Kul med garnfynd i kära gamla USA! Den gröna tröjan ser ju superkalas ut...

  Allt gott, soprankollegan i Kålltorp

  SvaraRadera
 2. Oj, her var det masse planer - og mye lekkert garn!!!
  Jeg har nettopp prøvd Cascade, og det er så deilig å strikke med - tykt og samarbeidsvillig. Egner seg flott til luer, votter etc. Og Heather-fargene er jo så fine! Men jeg lurer på om det kanskje er litt tynt til Bellas mittens, hvis du ikke har veldig små hender da, eller endrer på mønsteret.
  Skal bli spennende å se alt du skal strikke av dette!
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvaraRadera
 3. Helt fantastiska garner, du har god smak:)

  SvaraRadera
 4. Ni verkar ha haft en härlig tripp "over there" - och vilka garnköp, wow!!

  SvaraRadera
 5. Hehe..så går det när man inte tänker på att man är inloggad när man skriver hemliga kommentarer. ;)
  Vad konstigt att det inte fanns lagrat..hmm..ska lägga in en eftersökning på Post och Telestyrelsens hemsida också eftersom jag inte hade skrivit nån avsändare.
  Har för mig jag skickade det nån vecka innan jul, möjligtvis ännu lite tidigare men är inte helt säker.
  Vi får höras mer när vi fått eventuella svar. Vilka underbara garner du fick tag på i USA! *dregel*

  /"Hemlisen" :P

  SvaraRadera
 6. Hejsan, fantastiska garner, som förslag på vad du ska göra av det jadegröna tosh lace tycker jag absolut att en laminaria skulle vara perfekt, förutsatt att garnet passar förstås.

  SvaraRadera
 7. Åh så fina garner du köpt. Det ska bli spännande att höra vad du tycker om dem. Har länge spanat in både cascade och madeleine tosh.

  SvaraRadera
 8. Välkommen hem igen!
  Jag ser att du haft en fin resa.
  Sömnlösa nätter passar utmärkt till stick-planering. =)
  /Anna

  SvaraRadera
 9. Oj oj oj så mycket fint! Snart dags för stickdate, då vill jag känna!

  SvaraRadera
 10. Jag är avvis på varenda bild, vilka underbara saker

  SvaraRadera
 11. JAG blir kär bara av att se dina fina garner!

  SvaraRadera
 12. I skal känna denna sidan

  www.ikastetiket.dk/se

  Så fin

  Klem
  Emma

  SvaraRadera