måndag, november 02, 2009

Socktober är slut

Nu är det november, och socktober-sockorna är färdiga! Jag gillade verkligen det här mönstret, Through the loops gör alltid så snygga grejer, kolla hennes hemsida vilka fina mönster det finns.
När jag gjort färdigt tån märkte jag att jag gjort dem lite väl små. Jag är alltid rädd att göra mina sockor för stora, för det brukar de nästan alltid bli. Men nu blev de för små för mig, så istället för att göra en rapport till så gav jag dem till min äldsta dotter, som är socklös för tillfället. Så kan hon ju inte ha det nu när det blir kallare dagar.
Jag Älskar det här garnet! Socks that rock lightweight heter det. Jag köpte det av en tjej på Ravelry, och kommer att leta efter mer när jag kan. Helt ljuvligt.
Stickor 2. Jag stickade den ena sockan med strumpstickor och den andra med en rundsticka, magic loop. De blev lika stora, jag ser inte skillnad på dem nu. Tänker sticka fler sockor med magic loop, det var faktiskt riktigt roligt! Kanske gör jag ett par Monkey, som är ena novembermönstret i Ravelry-knitalong-gruppen för Cookie A:s sockor.
ps: Tack för fina kommentarer om Ishbel! Mottagerskan blev jätteglad, och så även jag. :)

11 kommentarer:

 1. Din Ishbel är super. Har precis börjat på en egen, kunde inte låta bli längre. Jag har också stickat socktobersockorna och håller med dej om mönstret, gillar det verkligen. Vilken tur dottern hade, att de blev lite små till dej!

  SvaraRadera
 2. Gillar storleken på din Ishbel och härliga sockor.

  SvaraRadera
 3. Snygga och vilken färg!

  SvaraRadera
 4. Vilka fina sockar! Hade tänkt att sticka massor av sockar i höst, men det är så mycket jag vill göra. Din Ishbel blev fantastisk. Vilken lycka att ha dig som arbetskamrat.
  /Kram

  SvaraRadera
 5. Fina sockor, snyggt med ribbstickningen ända ner på hälen.
  Och wow så fin din Ishbel blev!
  Och fy så tråkigt det är med sånt garn...

  SvaraRadera
 6. Dina sockor blev jättefina! Kul Kal, har inte deltagit förut!

  SvaraRadera
 7. Fina små sockor o härlig färg.
  Din Ishbel är väldigt vacker också.

  SvaraRadera
 8. Härliga sockar - och Ishbel-sjalen blev ju verkligen helt underbar!

  SvaraRadera
 9. Så fina, så fina... säkert en njutning för tösen att ha dom på fötterna.....

  SvaraRadera
 10. Vilka fina sockor: det är så eleganta övergångar mellan de olika mönstren, och mönstren passar så fint ihop med sockformerna.

  SvaraRadera