torsdag, oktober 15, 2009

Vinst och Wips

Jag har inte visat vad jag vann för ett tag sen: vackra kort av min idol Jorid Linvik, som hade utlottning på sin blogg. Förutom att måla så gör hon också finfina vant- och sockmönster. Jag älskar korten, särskilt det blå och det röda trädet. Tack!
Annars dansar jag balett så svetten lackar. Mest med Ishbel, som jag tycker är ganska rolig. Garnet är dock superdåligt. Mer om det en annan gång.
I söndags började jag på min utmanings-stickning. Rowan kidsilk haze... mytomspunnet och lockande. Men också avskräckande. Så har jag tänkt mig det. Och nu har jag testat. Det var inte så svårt som jag hade trott. Som vanligt när det gäller stickning, tycker jag- man tror det är så svårt med det ena och det andra, men sen gör man det och då är det mest aviga och räta som vanligt. Jag får dock erkänna att jag lyssnade mig igenom en hel Superman-film på tv när jag stickade rapport A på spetsmönstret, det gäller att hänga med med sånt halkigt och tunt garn. Sen starten har jag inte kommit mycket längre, men det känns överkomligt- och roligt! (Nu ligger stickningen här hemma och ser ut som en dammråtta. Hoppas det känns finare sen.)
Idag kom ledtråd 3 på mysteriesockan. Hälen. Jag blev just klar med båda skaften. Lika bra att köra på.

3 kommentarer:

 1. Damråtta - pyttsan, kommer att bli en pärlgrå delikat sjal värdig en askunge på bal allra minst.

  Sockarna är också fina. Mudden upptil ser lite anorlunda ut, gillar sådana detaljer

  SvaraRadera
 2. Vad fina sockorna ser ut. Jag glömde mina i Frankrike så jag får sticka som bara den när jag kommer hem igen på söndag. Kid Silk Haze är ett härligt garn och din tröja kommer säkert bli otroligt vacker och användbar.

  SvaraRadera
 3. Ser jag rätt att du stickar ena sockan på rundsticka o andra på strumpstickor?
  Har själv ett projekt med kid silk inlagd i planeringen. Stor kram till ballerinan av klass.

  SvaraRadera