söndag, september 27, 2009

Syfestivalen!

l lördags var jag på Syfestivalen i Borås med fina PetraO och brände pengar. Eller jag menar, vi inspirerades och hade det trevligt. Och köpte lite garn och tyg. Och frotterade oss med härliga kändisar som Tant Kofta, Bolla, KarMa, HÖGform mfl.
En gruppbild på dagens skörd. Det gröna garnet längst fram var faktiskt en födelsedagspresent som jag fick av Petra! Tack! Cherry tree hill- sockgarn har jag aldrig provat, det ska bli härligt- underbar kvalitet.
Det silvriga är "100% syntet", som den trevliga försäljaren från Vackra garn sa.
Det röda garnet är ett Vålbergsgarn från Wåhlstedts.
Färgen heter Joel efter en operaföreställning på Åland (kolla den här bilden!) som det är framtaget till. Jag blev alldeles till mig av färgen, den brinner verkligen. Tror det blir fint ihop med mitt Havsturkosa. Sen köpte jag lite nålfilt från Filtmakeriet, som för övrigt hade otroligt underbara ullgarner i naturfärger som jag klämde länge på men inte köpte.
Massor av tyg fanns det, jag blev väldigt kär i Mjukatyger, som sålde rolig fiskrens- och rosa stjärn-velour. Lite randiga stuvar från e-slöjd köpte jag också, det ska bli tajts till Vilja. Sen köpte jag jättebilligt linnetyg från Korps som ska bli gardiner i sommarstugan också. Hurra!

Jag har anmält mig till So you think you can knit. Gör det du med, det blir årets svenska stickhändelse! 30 september är sista anmälningsdag.
Det här inlägget tog mig forever att skriva. Ny dator, bilderna försvinner när jag ska flytta dem, texten krånglar. Mac är svårt när man inte är van. Hoppas det blir bättre. I-landsproblem.

5 kommentarer:

 1. Nämen grattis du oxå! Vi måste missat varandra. T o jag kom kl 12. Köpte oxå vackra saker o vad roligt!!!!!

  SvaraRadera
 2. Så kul att se vad alla köpt på Syfestivalen! Var där i fredags, köpte inte lika färgsprakande garner som du och många andra, men det beror nog på att jag gärna klär mig i dova färger, fy så tråkigt det lät...

  SvaraRadera
 3. Önskar jag hade kunnat vara med er i lördags! Finfin hög!

  SvaraRadera
 4. Fantastiska garner, vad tänker du sticka av det röda?
  kram

  SvaraRadera
 5. Så gøy det høres ut med Syfestival! Noe sånt har vi ikke her i Norge, synd! Masse fint garn - spesielt det røde ser flott ut. Skal bli spennende å se hva du lager av det.

  Tenk at det finnes en til som ikke liker katter, det hadde jeg aldri trodd ;-) !! Hver alder har sin sjarm. Da jeg hadde småbarn + jobbet altfor mye, hendte det jeg drømte om å rømme hjemmefra. Men heldigvis var det bare en drøm, for småbarnstiden er den BESTE!!! Friheten kommer jo tilbake. "Problemet" er jo bare at det er så altfor mye spennende å fylle denne friheten med - også et I-landsproblem...
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera