torsdag, maj 07, 2009

mainstream

Tack kära ni för alla kommentarer på Kai-mei! De gjorde mig glad! Jag är helt galen i sockboken, har börjat på ett par Glynis, också i Arwetta. Såg på Ravelry att just Kai-mei och Glynis är de populäraste mönstren ur den boken, så där fick jag svart på vitt hur o-originell jag är.
Edit: måste ju tala om varför jag började på Glynis. Fick ett gäng exklusiva Högform Sock Edition-markörer för provstickning med posten härom dagen. Så nu testas för fullt, med hittills helt fantastiskt resultat :) I love it!


Här är en bild på min nya spårvagnsstickning! Jag stickar en sjal i Silk garden sock, färg 269. Mönstret är "Shoulder Shawl in Syrian Pattern" från boken Victorian lace today. Jag blev inspirerad när jag såg Kickis sjal i Kureyon sock på Grötö, och kände att en sån måste bli min. Saltflingan har också gjort en. Jag började göra den rätstickad enligt mönstret, men det såg inte ut som jag mindes Kickis, så jag repade upp och gör den nu slätstickad. Gör garnet betydligt mer rättvisa!

9 kommentarer:

 1. Nu har jag också beställt sockboken, väntar spänt. Funkade det bra att beställa garnet till sjalen? Det är alltid lite osäkert från USA, om man åker på tull och sånt.

  SvaraRadera
 2. Hmm. Jag är snart klar med mina Kai-mei och hade också tänkt fortsätta med Glynis...

  SvaraRadera
 3. For et lekkert sjal! Og flotte sokker også. Jeg har bestilt sokkeboken - det har jo alle. Men foreløpig er den visst utsolgt.
  Ha en flott dag!

  SvaraRadera
 4. Dina projekt är läckra! Jag avundas dig och andra med så roliga projekt. Själv stickar jag tröjor i tunt garn som tar tid. Inget att visa på bloggen alltså.
  Ha det bra med både sockor och sjal.

  SvaraRadera
 5. Den sjalen var väldigt rolig att sticka, men jag var faktiskt nära att repa upp den för det inte blev som jag tänkt från början, nu är jag glad att jag inte gjorde det.

  Jag måste nog också köpa den sockboken, du och många andra gör så fina sockar från den.

  Trevlig helg!
  Boel/Saltflingan

  SvaraRadera
 6. Ja, jag kanske skall chansa på att handla lite från USA. Är också så sugen på att sticka något i Noro Silk Garden och det verkar vara enda sättet att få tag i garnet.
  Jovisst var det kjolen jag stickade på Grötö, fast då var det på den nedersta mönsterrapporten. Sen fick den följa med mig både på retreat och till Frankrike. Det är lite kul med stickade saker för man förknippar dem så med det man gjorde när man stickade dem.

  SvaraRadera
 7. Kai-mei är bara så läckra, men de här rosa läckerbitarna ser inte ut att gå av för hackor heller!

  Ha det så jättegott i helgen!

  SvaraRadera
 8. vilka underbara mönster du gör, är jätteimponerad

  SvaraRadera
 9. Hej igen! Nu har jag en annan fråga. Visst har du stickat February lady sweater i mindre storlek? Jag har fem nystan jättefin rosa Primavera från Tee Tee och en sjuåring med en ny klänning från Noa Noa som skulle bli så fin i en sådan kofta. Klänningen är ärmlös så det behövs något över. Jag funderar på att köra minsta vuxenstorleken och stickor 4, så få man väl se lite efterhand. Vad tror du?

  SvaraRadera