lördag, september 13, 2008

nya mössor!Viljas peru-hue har fått virkad kant i silvergarn som jag fick av Karin för länge sen och fortfarande har kvar en snutt av. Tycker nog den är i tajtaste laget, men hon får ha den i höst i alla fall. Garn: Rowan wool cotton köpt hos 2knit. Stickor 4. Mönster från boken Sødt & blødt.

Min mössa är stickad av två nystan Sulka från Garnhärvan, som jag köpte på Grötö i våras. Stickor 5 och 5 1/2. Jag är kluven till garnet, jag gillade inte att sticka med det riktigt. Det är oerhört mjukt, på gränsen till inställsamt. Sen delade det sig mycket, kanske beroende på att mina stickor var ganska sträva, men ändå. Färgen är mörkt brun med röda små fibrer i, jättevackert. Sen blev ju mössan jätteskön så jag kommer nog att använda den mycket i höst och vinter! Mönstret är ett gratismönster som heter "le slouch" (pdf här), jag stickade den kortare än mönstret (så den är inte så slouchig) för att garnet skulle räcka, och det räckte ganska precis.

6 kommentarer:

  1. Men åh... så söta mössor, på så söta modeller.

    Testa virka sjalen från Garnstudio, det finns ju beskrivning på deras hemsida hur man gör (det är bara luftmaskor och fasta maskor, sedan är det den speciella kärleksknuten som står beskriven).

    SvaraRadera
  2. Jag tycker mössan blev jättefin. Tack, för mönstret!

    SvaraRadera