onsdag, april 09, 2008

Total-kitad!Jag är euforisk just nu. Jag kunde: montera min stickmaskin, lägga upp, sticka en sjal (420 varv, det hade nog räckt till några till), maska av! Hurra! Min enda miss var att jag maskade av åt fel håll. Insåg inte det förrän jag var framme vid sista maskan, jag funderade på varför det inte gick att dra i garnet, och när jag var framme plingade det till i skallen- aha jag har ju ingen tråd att dra igenom här... Så ena sidan är lite tajt, men det är ingen fara. Nu kan jag gå på 44-årskalas ikväll :)

Obs: allt detta gjorde jag dessutom under Viljas förmiddagslur. Nog med skryt för idag. Tack Madelene för att du lärt mig sticka på maskin!

11 kommentarer:

 1. Skryt på du bara - den är verkligen snygg den där sjalen!

  SvaraRadera
 2. Såå fin den blev. Jag får försöka sticka en sjal på min stickmaskin också när den blir ledig. Jag har inte prövat att sticka tappade maskor med det kan väl inte vara så svårt...

  SvaraRadera
 3. Det är både snyggt, skickligt och snabbt gjort. Klart att du ska skryta!

  SvaraRadera
 4. Så fin den blev! Men det måste väl vara så att Vilja sov lääänge och inte somnar ikväll istället...
  Kram Petra

  SvaraRadera
 5. Åå, skryt på du, jag är inte det minsta dugg avundsjuk på din stickmaskin *ansträngt skratt*
  Fina saker i fina färger!

  SvaraRadera
 6. Jättefin sjal och muddar!! Fattar bara inte hur du hinner med allt!! Nästa gång skall jag också med till Grötö, iallafall över dagen. Läste din och Helenas bloggar om hur bra ni haft det!! Kul!! Fikade med Helena på stan igår vi funderade på att träffas i Botaniska nån dag framöver så snart solen sticker fram lite mer. Fika och sticka hade vi tänkt oss. Vore kul om du hade lust att komma med!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Snyggt jobbat Mia! Här kommer lite handledning vg. avmaskning.
  Man kan maska av åt båda hållen! Från vänster till höger: tag första vänstra maskan och lägg över den på nästa nål, då har du TVÅ maskor där - lägg den BAKOM "staketet" som är framför alla sticknålar, då drar den inte för hårt - putt fram nålen, lägg garnet i nålkroken och drag tillbaka nålen genom de båda. På slutet har du en maska kvar som "hänger" fast i garnnystanet. Drag av arbetet uppåt så att det lossar från "staketet" Klipp av och drag igenom öglan.
  (Att maska av från höger till vänster - samma princip fast åt andra hållet.)

  SvaraRadera
 8. Så snyggt!

  Och du, jag har sett så många urläckra bilder på dej och "promenaden" nu, verkligne ett kalasplagg! I precis dina färger!

  Och vilken ljuvlig dam i bilderna här nedan, men det visste jag ju!

  Kram och solsken från Linköping!

  SvaraRadera
 9. Göta petter..du har verkligen fått eld i baken. Själv ängnar jag mig åt att repa upp alla påbörjade saker som jag inte blir nöjd med:(
  Kram

  SvaraRadera
 10. Grattis, jag är grymt avundsjuk! Tänker följa dina vedermödor vid stickmaskinen minutiöst...tills jag får en egen...

  SvaraRadera
 11. Wow! Vad häftigt det verkar att sticka på maskin. Kanske vore något att spara till...

  Jättefin sjal! Klart att du ska vara nöjd med dig själv!

  SvaraRadera