måndag, april 07, 2008

Stickfest i Väst- återkomsten

Jag har haft en så rolig, galet intensiv helg! Kombinera nattamning, 50-årskalas inkl. förberedelser av skojiga upptåg och Grötö två dagar späckade med workshops, så är det lätt att räkna ut hur jag borde må idag. Men jag känner mig full av energi och vill dra fram stickmaskinen och gaffeln Nu! Tyvärr måste jag jobba lite idag och såklart ta hand om underbara bebisen, men lite ska jag nog få till. Funderar på att smälla upp stickmaskinen i köket och låta vardagsrummet bli matsal hela veckan... vi får se. Eller ja- egentligen är jag astrött. Men inspirerad!
Tillsammans med Cilla, Helena, Ida mfl lärde jag mig gaffelvirka på lördag förmiddag. Workshopen hölls av trevliga, pedagogiska Anna och var verkligen inspirerande. Tekniken känns verkligen inte daterad utan som en jättehäftig möjlighet!

Efter en god lunch var det dags att brodera på stickat med Britt-Marie Christofferson. Här syns vad jag hann med på mina provlappar. Egentligen är jag mer intresserad av att lära mig brodera snirkliga blomrankor och den typen av hemslöjds-aktiga saker, här ser jag mer möjligheter att göra intressanta strukturer, helst ton-i-ton, på slätstickade alster eller resårpartier. Men med tanke på vem Britt-Marie är så var ju det här precis vad jag hade väntat mig, så jag får säga att jag är nöjd ändå. Och det var roligt att få träffa henne!

Vilja fick stanna hemma den här gången, så jag åkte hem över natten (och gick på kalas).
Söndag morgon kl 7:45 bar det av igen till Grötö och SiV dag 2. Jag kånkade med mig min astunga stickmaskin som jag köpte begagnad förra året, för att förhoppningsvis få liv i den med hjälp av Madelene Kristiansson. Lite nervöst var det, men det gick! Jag stickade! En lång linsjal med "tappade maskor", se bild. Jag köpte med mig mer lingarn för att sticka fler. Hoppas kunna lära mig att "känna in" garnet bättre framöver i maskinen, det gick av en del nu och jag orkade inte riktigt koncentrera mig till slut. Men nu vet jag i alla fall att maskinen funkar! Hurra! På bilden syns även påbörjade pulsvärmare i Debbie Bliss baby cashmerino. Både garnet, stickorna och mönstret ingick i årets SiV-kit. Notera den totala matchningen med ett av mina lingarner.

Och sist men inte minst, kolla vilken lyx jag fick av Helena! Stickmarkörer i Silver. Grymma!
Hennes sjalnålar gick som smör i solsken, och kommer framöver att kunna köpas hos en garnbutik nära dig.
Tack till Marie, Ingrid och Linda för ännu en fantastisk Stickfest på Grötö!

4 kommentarer:

 1. Tack för underbart sällskap!
  Har fullt upp med att klappa alla mina nya "småbebisar". Man är verkligen trött men utvilad på ett härligt vis efter alla helgens intryck.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Å, tack för en härlig och utförlig rapport, det var precis som det skulle förstår jag!

  SvaraRadera
 3. Mia, har några underbara bilder i huvudet med mig efter helgen. Ditt cooooola fodral till stickmaskinen och din saliga min när du fick den att fungera. Utöver det är bilden av en frälst Cilla shoppandes på torget också en glädje. Tack för kanonsällskap! Jag ska aktivt jaga stickmaskin.

  SvaraRadera
 4. Stickfest verkar vara bäst!

  Jag skall till göteborg nästa helg och undrar om du kan tipsa om några andra måsten än Strikk?

  SvaraRadera