tisdag, april 08, 2008

Nystkalas

När vi pratade om att färga garn sa Helena att hon tyckte att det verkade som om garnerna jag färgat med äggfärg var väldigt trassliga. Så för att motbevisa henne var jag ju tvungen att nysta upp en härva. Voila! De sista metrarna var lite trassliga, annars löpte garnet så fint så. Skönt det! Och färgen är så härligt ljust gulgrön så jag hoppas att det kan bli några majsockor av dem (nystanet överst i mitten).
Övrigt nynystat: min härva "novelty boucle" från handpaintedyarn.com. Jag köpte härvan bara för att jag varit nyfiken på kvaliteten i några år nu. Och- jaha. Vad ska jag göra med det här? Någon idé?
De två bruna små nystanen är Sulka från Mirasol, som jag köpte från Garnhärvan på Grötö. Ska bli en mjuk och pösig mössa till mig själv- jag har gått mösslös hela vintern. Så nu lagom till värmen är det dags.
Och mina tre linhärvor- snart ska stickmaskinen fram!
Sen nystade jag upp en härva dk från handpaintedyarn också (fg Rosemarys flower), för att göra gaffelmuddar med. Garnet är så mjukt så det är sjukt!

8 kommentarer:

 1. Okej du har bevisat att jag hade fel:).
  Har varit på Stikk idag och nu är det snart dags för massbojkott- så himla otrevliga:( eller tror du att jag har uppfattat fel- man kanske ska be om ursäkt för att få handla....
  Kram h

  SvaraRadera
 2. Finns det något så fint som nystan... Härliga färger! ...och jag är så avis på alla er som var på Grötö. Fina pulsvärmare.
  Akhila

  SvaraRadera
 3. Så härliga nystan! Vill bara säga att det kan ha smugit sig in fel i gaffelmuddsmönstret, säg till då så hjälper jag till!

  SvaraRadera
 4. Tack snälla Mia för mitt fina pris! Ska bli kul att testa att färga själv och stickmarkörerna var helt underbara. Och vilken sevice... att få priset levererat hem till dörren.
  TACK!!
  //Jenny

  SvaraRadera
 5. Vilka fantastiska färger - man blir så glad när man ser en massa nystan i en hög!

  SvaraRadera
 6. Aaah vilka färger! Störtsköna! Blir full av vårglädje av att bara se dem :)

  SvaraRadera
 7. Snyggsaker!

  Jag använde ett nystan novelty bouclé i min sk "bröllopssjal" som jag stickade förra sommaren. Jag lät ganska långa ändar dingla som frans längs sidorna, och det blev bra effektränder i stickningen, som var i lace-garnet fö.

  SvaraRadera