tisdag, mars 18, 2008

T.Y.C R.I.P

Jag kommer att repa upp min Tangled Yoke Cardigan. Den är fin, men jag vill hellre sticka en "Textured Tunic with Side Buttons" från boken "Fitted knits" av garnet. Nu börjar Promenade närma sig slutet, och jag tänkte då att jag skulle lägga allt krut på koftan. Men plötsligt slog det mig, som en blixt från en klar himmel, att jag hellre vill sticka den här tunikan. Mycket mycket hellre. Mitt garn är tunnare än originalgarnet, men eftersom konstruktionen är en enkel top-down raglanmodell tror jag inte det blir svårt att sticka den i mitt Rowan felted tweed. Så nu får det bli så!
Såhär långt har jag kommit på andra sidan av Promenade, det går mycket snabbare nu än förra sidan. Måste erkänna att min absolut största morot är tanken på att spatsera runt på Grötö med den. ;)

Och: Apelsinkaffe är heeelt underbart! Särskilt när man har godisförbud känns det ungefär som att smaska i sig en massa romerska bågar. Himmelskt.

8 kommentarer:

 1. Den tröjan är så himla fin, den finns definitivt på min önskelista också, undrar om det funkar med Doredo-garnet. Kanske ska jag också sätta igång med den efter min lace ribbon, jag får passa på nu när jag äntligen är igång med stickandet.

  SvaraRadera
 2. Vad ska du ha för att "låna" ut Promenade en stund? Kan nog ge hur mycket som helst för att få skrytgå i den på Grötö!
  Helena

  SvaraRadera
 3. Godisförbud så här till påsk?? Skulle jag aldrig klara!

  SvaraRadera
 4. Spännande att se Promenade färdig... Tunikan du har hittat och vill sticka blir man ju sugen på, så snygg!!

  SvaraRadera
 5. Promenaden blir jättefin men godisförbud till påsk? Låter masochistiskt värre...

  SvaraRadera
 6. Inget dåligt mål.Vi ses på Grötö.

  SvaraRadera
 7. Ingen kommer att bräcka dig babe!

  SvaraRadera
 8. Mitt råd att inte repa upp för snabbt. Här du helt säker på att du inte vill ha koftan i det garnet och färgen-självklart repa upp. Men tror du att du kommer vilja ha det i framtiden tycker jag du ska köpa nytt garn till den nya tröjan och börja på den nu eftersom du har lust till den. Så kan den andra vänta. Du har ju trots allt kommit en bit på koftan;)
  Jag funderar på att utmana dig att jag ska ha på mitt evighetsprojekt-alpakkatröjan på Grötö
  kram Cilla

  SvaraRadera