onsdag, februari 06, 2008

Tudor-dags

Okej, bered er på horror. Jag såg i tidningen att serien "The Tudors" börjar ikväll och tog det som ett tecken. Stackars Elizabeth måste räddas. Eller åtminstone överleva på något sätt. Så jag tog fram den ur sin påse och repade upp halslinningen.
Trädde en tråd genom maskorna som ska plockas upp sen, och provade spektaklet. Kom fram till att ärmarna är problemet. Raglanskärningarna är fina och mönsteranpassade, och känns tråkiga att sabba. Så jag kom fram till att enklaste lösningen blir att sy ihop ärmarna-på ovansidan! När jag tråcklade ihop och provade såg det faktiskt bra ut. Så nu får det bli en halvkul söm ovanpå ärmarna, vilket säkert kompenseras av en färdig tröja. Som jag förhoppningsvis använder. Bara jag får till sömmarna på något sätt. Min plan nu är efterstygn, klippa och symaskins-sicksack i kanten. Är du sykunnig och nu har fått skrämselhicka, skriv gärna en kommentar! Jag hinner inte mycket mer idag, för Vilja har vaknat.

3 kommentarer:

 1. Kan tyvärr inget om sån sömnad. Ville bara säga vilka helschyssta detaljer du har brevid din stickning-nåldyna å
  prickigt nålfodral. Såna vill jag oxå ha. Lycka till m elisabethhhh!

  SvaraRadera
 2. Mia, låt mig tänka... trestegssicksack binder maskorna, så som man gör när man klipper upptröjor gjorda på rundsticka som ska bli kofta. Sedan får du montera så som man brukar göra i sidsömmen, ska kolla sidnummer i Bonniers, vilken upplaga har du? Då blir det en osynlig söm ovanpå armen. Kan det vara något? Bara spekulerat, behöver fundera lite.

  SvaraRadera
 3. Kreativt Mia, och jag tror det kan bli bra. Du har säkert fått reda på hur av Anna nu!

  Lycka till!

  SvaraRadera