måndag, juni 18, 2007

blues

Igår sydde jag ihop min Elizabeth I. Det var inga problem att få ihop delarna, utan det gick jättebra. Maskornas antal var ju säkert samma på alla delarna, problemet är ju att jag ändrat stickfastheten under resans gång. Och det har jag verkligen gjort, märkte jag när tröjan var ihopsydd. Den är Bautastor. Gud vad jag känner mig Ledsen över detta idag!!! Som jag kämpat med den. Och i början mätte jag stickfasthet, kollade storlek och var allmänt noggrann. Jag har varit rädd att garnet skulle ta slut, men det räckte precis. Jag har varit Duktig och kämpat på. Och så blir den alldeles alldeles för stor. I stl medium dessutom, som skulle vara på gränsen till för liten trodde jag. EDIT: stl medium var alltså utgångsläget, nu är den i XXL. Ungefär. Men nej jag vill inte sälja, jag vill ha den själv! Har provat att tvätta en provlapp men det filtade inte bra, mönstret försvann. Ska testa en grej till, sen blir det klippa och sy... hjälp!
Vad ska jag göra? Krympa den? Hoppas på några smarta idéer från kunniga läsare! Slänger ut frågan på sticklistan också, där är goda råd sällan dyra.

6 kommentarer:

 1. Fy vad deprimerande! Och den som blev så fin. Jag har inga bra råd att komma med, men håller tummarna för att nån annan har det.

  SvaraRadera
 2. Sälja den till någon i rät storlek? Snygg var den men för liten för mig...

  SvaraRadera
 3. Usch så tråkigt! Hoppas du hittar en lösning.

  SvaraRadera
 4. Så snygg den är! Hoppas att du får något bra tips.

  SvaraRadera
 5. Vi kan byta, jag har massor med kläder som är för små. ;-) Tyvärr är medium också för litet.

  Vilel bara säga, trist, och lycka till, jag hoppas det kommer kloka ord och lösningar till dej!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Tråkigt när det blir så, för tröjan är ju jättesnygg. Men jag tycker du är inne på rätt grej, att sy in den. Ta fram symaskinen och sy in den om det inte påverkar mönstret vill säga. Prova att tråckla först och se om det blir bra, sen syr du dubbelt på maskin. Därefter ska det ju klippas och det tycker jag är lite kallsvettigt men det går bra om du sytt ordentligt. Lycka till!

  SvaraRadera