tisdag, januari 22, 2008

Fynd

Förra veckan var jag hemma hos Lena, som hade rea ur sitt enorma garnlager. Köpte garn som räcker till en hel tröja för 50 kr, fick mönster på köpet till en jättesnygg tröja med ok. Garnet heter Jubilé och firar att Dalegarn funnits i 100 år- 1879 till 1979. Det är så häftigt med ullfibrer, även om ju garnet har några år på nacken och var lite lesset i sina nystan så blir det hur vackert som helst när man härvar upp det och hänger ut det. Jag är mitt i den processen just nu, återkommer med bilder!
Sen var jag på Strikk häromdagen och hittade lite baby cashmerino i en reakorg, som jag naturligtvis inte kunde motstå. Jag har blivit indoktrinerad och är oerhört kär i det garnet! Den ljusa färgen har jag haft jättestor nytta av tidigare, fick ju en laddning av Ulrika i höstas som kommit väl till pass i olika projekt. De två vinrödaktiga ska bli sockar tror jag, om inte någon annan inspiration faller på.

3 kommentarer:

 1. Vilka fina nyanser på Jubile-garnet. Blir nog en vacker tröja. Vilket fynd.

  SvaraRadera
 2. Ha ha, du är smittad av det där garnet! Nu är vi ett litet gäng som hoppas på de där strumporna, tänk om vi har tur och de dyker upp i knitalongen!
  Härliga garnfynd!

  SvaraRadera
 3. Väldigt fint. Just i det garnet och i de färgerna stickade jag en tröja i slutet av 70-talet början av 80-talet. Det kanske till och med är den du har mönster på. Kan du inte lägga ut en bild på tröjan så jag får se och kanske bli nostalgisk =D
  *Lite avis är jag allt*

  SvaraRadera