fredag, augusti 31, 2007

UFO-dags

Pippitröjan i Tekla ligger och blockar, väntar bara på en virkad kant runt halsringningen. Det gick snabbt den här gången, riktigt roligt var det att sticka den eftersom jag blivit bättre (=snabbare) på aviga varv med två färger och att jag stickat flera delar samtidigt. Ska modellas av Vilja endera dagen, även om hon är tre veckor gammal och storleken på tröjan är 6 månader- blir nog tunikalook.
Nu är det dags att ta itu med något UFO! Jag har tusen idéer och massor av garn som vill bli babykläder, tröjor, sjalar etc. Men lika många UFO:n också. Jag drog idag fram mitt allra pinsammaste- Promenade-sjalen av Hanne Falkenberg. Pinsam på det sättet att jag tycker att den är jättefin och verkligen grävde i plånboken för att köpa den, och sen knappt rört den. Två år sen snart var det jag köpte den. Så nu är det verkligen hög tid- såg dessutom på tv att orange, rött och starkrosa är väldigt modernt i höst. Så det är ju bara att börja sticka, så jag hinner vara modern.
Igår hämtade jag ut mitt paket från Mariannes Opalwolle. Vilken trevlig butik! Mailkontakten var trevlig, och med i paketet var karameller, choklad och en våtservett(!)- trevligt! Kaffe Fassett-garnet är minst lika fint som jag hoppades. Så trevligt var ordet helt enkelt. Och okomplicerat att handla från Tyskland- rekommenderas!
Härom dagen gjorde jag min första längre utflykt med Vilja. Vi åkte och hälsade på på mitt jobb. På vägen dit svängde jag förbi Strikk och köpte en kopia av senaste Vogue knitting, jubileumsnumret. Insåg att det nog är smartast att ha bärsele när man åker till stan, små trappor i källarbutiker funkar inte med barnvagn, så jag ställde henne utanför och vågade inte strosa runt i butiken alls. De verkade ha fått in väldigt fina grejer inför hösten, så jag får återkomma...
Efter tips från Monica kollade jag också in nyöppnade Broderi och garn. Tyvärr är jag ju lite amningsseg i huvet numera, så jag tog fel på dag, så det var ju ingen rabatt alls... verkade dock vara en ganska trevlig affär.

2 kommentarer:

  1. Visst hade det blivit fint:)

    SvaraRadera
  2. Sjal är ju annars det ultimata sättet att kånka på bäbisar nuförtiden.

    SvaraRadera