torsdag, augusti 23, 2007

inspiration och presenter

Måste bara få visa- titta vilka fina vantar Vilja har fått av Anna! Hur snygga som helst, du är en pärla, det vet du väl?
Jag har fått göra lite paus med stickandet pga mjölkstockning- en ammande moders skräck- som fört med sig feber, stel nacke och huvudvärk. När jag blir stel i nacken vågar jag inte anstränga den med stickning, men som tur var kom ju nya IK äntligen igår, och det lindrade!
Men så blev det tråkigt igen- Jag har varit så helsäker på att jag ska kunna sticka "Tangled yoke cardigan" av mitt blå Elsebeth Lavold Silky Tweed, men idag insåg jag att det garnet har betydligt kortare löpmeter än det garn som "ska" användas. Så jag har bara garn till en stl 34. Och det är inte aktuellt om man säger så... Men jag hoppas hoppas att mitt Rowanspun aran kan funka till en "Cobblestone pullover". (Om någon undrar hur tröjorna jag pratar om ser ut, så klicka på IK-länken ovan, där finns bilder på alla höstnumrets modeller.)

6 kommentarer:

 1. Jättefina vantar! Hoppas att mjölkstockningen ger med sig snabbt, värme funkade för mig(varma duschar och vadd i BH:n). Hoppas att du hittar annat garn till tangled yoke", den är så snygg och jag vill gärna se den på din blogg framöver!

  SvaraRadera
 2. Kära Mia, roligt att du gillar vantarna. Du kan ju alltid stoppa in dem i bh:n så länge...
  Lite mer allvar, det är faktiskt kanon att sticka inläggen i just det garnet, mjukt och varmt. Jag fick alltid mjölkstockning och hade stickade inlägg, det hjälpte.
  Hoppas att du är bättre nu!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Träna att sticka med tårna:) Skämt åsido, hoppas du blir bättre snart!

  SvaraRadera
 4. Jag får gåshud bara jag hör ordet"mjölkstockning"huuuua.....
  Visserligen är det länge sedan jag hade dom besvären men minnet finns kvar.Värme är det som gäller.Hoppas att det går bra.Vantarna är jättefina,

  SvaraRadera
 5. Jag håller på att sticka Tangled yoke cadigan och jag tror att det kommer att gå mycket mindre garn än vad som står i beskrivningen. Jag stickar storlek 38" och det skall då gå 8 nystan. Jag har bara 7, men är rätt säker på att jag klarar mig med marginal. Du kommer säkjert att klara dig med de nystan du har hemma.

  SvaraRadera
 6. Ååh vilka fina vantar. Önskar jag hade nån liten bebis att sticka eller virka åt. Men jag får sticka till mig själv o minsta dottern (12) så länge.
  Fin blogg du har. Återkommer gärna

  SvaraRadera