torsdag, augusti 16, 2007

Den otroliga raglantröjan- Del 2

Jag har (peppar peppar) fått en mat-och-sov-bebis, så idag stickade jag färdigt mellandotterns top-down-raglan. Stickad i Lornas laces fisherman, fg Bittersweet, stickor 5 (4:or till v-ringningen). Tyvärr märkte jag inte att härvorna hade olika intensitet i färgen när jag nystade upp dem (en stor härva har jag kvar), och som synes på ena ärmen räckte en härva nästan till en hel tröja. Men det får vara så nu, det blir levande och charmigt. Mössan är en provlapp à la Elizabeth Zimmermann- varför göra en helt onyttig lapp, eller tub (rundstickning kan ju som bekant ge annan stickfasthet än fram- och tillbakastickning), när man kan göra något användbart? Garnet i mössan är för övrigt samma som i slutet av ärmen. När jag stickade runt bålen märkte jag att garnet gjorde tråkiga färgfält, sk "pooling". Löste det hjälpligt med att varva två olika trådar. Nu poolar det fortfarande lite, men inte lika tydligt i alla fall. Jag är nöjd, mottagaren är jättenöjd! Tröjan är mjuk och skön men varm, efter tre foton slet hon den av sig.
Mönstret till tröjan finns, som jag skrev tidigare, här. Jag har en stor härva kvar av detta ljuvliga garn. Kanske det blir ngt till Vilja så småningom.

Bim vill se henne i hemstickat- ska bli, snart, när det inte är så himla varmt! Har ju bara Lanett-settet klart nu, Tekla-brallorna jag gjort är för stora ännu. Idag har jag repat upp en blå rand i pippitröjan, den blå färgen jag stickat brallorna med funkar inte som rand, den är för ljus. Som tur är hittade jag en gammal misslyckad kreation i blå Tekla när jag packade upp babykläder, så en bit av den är numera upprepad, genomblött, härvad och torkar runt en fåtölj. Så snart fortsätter kampen med pippi-tristessen!

Shoppingmässigt har jag inte legat på latsidan heller ;)- beställde Barbros häfte igår, och det kom idag- tack! Dessutom har jag beställt coolt självrandande Kaffe Fassett-sockgarn hos Mariannes Opalwolle i färgen "storm", och ett mönsterhäfte med massa sockmönster i. Jag behöver komma igång med sockstickandet i höst, har mycket garn och lite sockor.
Sen har jag hittat en jättefin site med småbarnskläder: Barnsligt retro. Fina grejer och rolig idé, henne ska jag handla av! (Och härma med att sy klänningar av gamla coola stuvar.)

2 kommentarer:

 1. Så det är så det kallas när färgklickarna samlas på samma ställe och bildar små öar här och där, pooling:)

  Fin tröja och vilket bra tips om provlapp kontra mössa a la Zimmerman!

  Skönt med en baby som äter och sover:)

  SvaraRadera
 2. Tänk så många stickbabysar det är nu. Helt underbart och speciellt en liten svarthårig tjej.

  Häftigt garn du beställt och jag önskar verkligen att jag vågade beställa utomlands men det kommer nog med tiden. Ska bli spännande att se vilka sockor som kommer ur det mönstret.
  Kram

  SvaraRadera