tisdag, juni 26, 2007

lite färdiga grejer

Jag har stickat färdigt lite sjalar, eller rättare sagt en scarf och en liten poncho blev det av det hela. Först, världens mjukaste garn, merino laceweight (fg Amoroso) från handpaintedyarn.com. De har inte haft det hemma på ett tag nu, men dyker det upp så lyd mitt råd och köp lite, för det är alldeles ljuvligt! Jo jag såg på någon blogg att det finns att köpa i handeln i Sverige nu också, men jag minns inte var det var. Då under märket malabrigo. Det här var en provlapp som blev en scarf eller halsduk, stickor 4 och stickad på "skrådden". Bara räta maskor, en garn-show-off-scarf som min syster fick i födelsedagspresent härom dagen. Skön att knyta runt halsen när det blåser!
Sen kommer min glamourponcho, i garnet (Premier från danska Onion) jag köpt hos Deisy design. Gick snabbt att sticka, rätstickad rektangel på stickor 7, kul med nya garnsorter som kommer fram hela tiden, och väldigt effektiv som partypryl tycker jag! På köpet ser ni även min praktfulla bautamage... tänk att det är knappt 2 månader kvar ändå, att man kan bli större. Det är en gåta för mig. Annars är livet väldigt upp och ner just nu, uppdaterar här när jag kan. Trevlig sommar!

6 kommentarer:

 1. Jag tycker att din mage är jättefin! :)

  Trevlig sommar!

  SvaraRadera
 2. Wow Mia, den är verkligen helt fantastisk (magen alltså)! Ponchon också fin men shit, man kan inte låta bli att stirra på magen under!
  Det där garnet ska också bli i min ägo den rätta dagen. Idag var rätta dagen för lite reagarn på Strikk och ett par skor från Noll.3, gå dit om du behöver eller vill ha skor, många fina!

  SvaraRadera
 3. Vilka gosiga fina grejjer du stickat. Och vilken vacker mage du har! Tack för tipset om Merino Laceweight hos Handpaintedyarns, ska hålla utkik efter det!

  SvaraRadera
 4. Å, fina magen... Och fina sticken också!

  SvaraRadera
 5. Hej,
  Hittade din blogg och vill bara göra dig uppmärksam på min hemsida www.garnwebben.se och min internetafär som heter Garnshoppen. Vi säljer billiga garner i huvudsak Garnstudios och Drops-garner. Om du tycker om vår affär kanske du vill ha vår adress/länk på din fina bloggsida? Affären heter Garnshoppen och adressen är Garnwebben.se
  Tack på förhand.
  Hälsningar
  Elizabeth

  SvaraRadera
 6. Hej Mia, din mage är fantastisk!

  Ang Malabrigo vs Handpainted, så har jag undrat länge. Marias garn säljer Malabrigo (och jag vet nån som ska börja med Handpainted också), men till saken, flera gånger har vi inte kunnat skilja nystanen åt!
  http://handmade.smuligt.com/2007/03/27/lyx-eller-budget/
  Men nu "vet" vi alltså att det är samma. Det känns bra att plocka bort iaf ett hjärnspöke! ;-)

  Fortsatt god sommar till dej!

  SvaraRadera