torsdag, oktober 19, 2006

Zimmermania

För ett tag sen gick jag med i ännu en knitalong, som jag ser mer som ett långtidsprojekt egentligen än en knitalong. Men det är kul att vara med och läsa alla inlägg kring Elizabeth Zimmermann. Jag har länge varit intresserad av henne och hennes enkla sätt att lära ut hur man räknar ut sin egen stickning och tar kommandot över sina projekt. Jag är ju en sån inbiten mönsterslav att jag känner att det är dags att bryta ny mark! Så: här är mitt första bidrag till Zimmermania-knitalongen. Det är en provlapp till en tröja som jag ska sticka till Jonna. Garn: Lornas laces "Fisherman" i färgen "Bittersweet". Vad jag fick ut av provlappen, förutom stickfastheten och en söt mössa, var att jag ser att garnet har en tendens att "fastna" i färgfält. Så jag får nog alternera mellan två nystan för att få hela tröjan så fint spräcklig som mössan blev på toppen när jag gjorde intagningarna.
Efter Jonnas tröja planerar jag att göra en Fair Isle-ok-tröja efter Zimmermanns principer. Jag har letat så länge efter det perfekta mönstret att jag inser att det bästa nog är att göra ett själv. Nu har jag (snart) verktygen.
Meg Swansen, Elizabeth Zimmermans dotter som tagit över fanan, är med och skriver inlägg på KAL-bloggen! Bara en sån sak!

8 kommentarer:

 1. qué hermoso gorro de lana!!! increible, la teñiste tu?

  SvaraRadera
 2. Sorry, I don't speak spanish. Can somebody translate?

  SvaraRadera
 3. Översättning:
  Vilken vacker ullmössa,otroligt,har du färgat själv?
  Jag håller med Verrito. Den är läcker.
  Eva i Lund

  SvaraRadera
 4. Thanks Mia! ;)

  My boyfriend is living in Sweden right now, in Uppsala, and I want him to send me a package with some yarn, do you know where he can buy some? In Uppsala or in Stockholmo...

  bye!

  SvaraRadera
 5. I know a great yarnshop in Uppsala, Yll och Tyll. Have a look at their site: http://www.yllotyll.com/

  SvaraRadera
 6. Visst är Elizabeth Zimmerman underbar. Hennes möster är verkligen kul och smarta. Har också precis gått med i Zimmermania och ser fram emot att följa bloggen och förhoppningsvis bidra med eget.

  SvaraRadera
 7. Jag har en ide för Lornas Laces garnet. Sticka den i raka strimlor och så köra three needle bind of ihopstickning elelr nån annen metod för att undvika 'pooling'. Förenklad modulstickning.

  Lornas Laces can be bought in the UK or from the US. www.getknitted.com

  Smiles form Ingrid in Sweden

  SvaraRadera
 8. Snygg mössa! Jag håller på att virka en miljard mössor just nu för jag och några kompisar ska stå på en marknad och försöka kränga grejer, mitt bidrag blir mössorna... Kanske kopierar din...

  SvaraRadera