torsdag, augusti 17, 2006

Lion and lamb i mitt hjärta

Kolla in min nya one skein wonder! Stickad i Lorna's laces ljuvliga garn Lion and lamb. Jag var ju lite skeptisk först, tyckte det blev väl kostsamt med en ynka härva. Färgen jag valt, "Carol green", var betydligt intensivare på bilden, och jag tyckte färgen var blaskig. Men det som kändes så fel kändes plötsligt superrätt- så snart jag började sticka. Helt ljuvligt- kan närmast jämföras med att äta chokladpraliner- all nytta jag tänkt göra igår flög all världens väg, och jag bara stickade och stickade... Så blev underverket klart, och jag är jättenöjd! Färgen känns hur rätt som helst- det gjorde den redan när jag började sticka. Jag kan förstå att man vill sticka Clapotis i det, eftersom det ger en galet lyxig känsla. Men riktigt så extravagant är inte jag för tillfället, utan ståtar gärna med det här en-härvs-projektet.

Förresten måste jag berätta om mina rundstickor. Jag har inte skrivit om det här tror jag, men hela min rundsticke-samling har varit försvunnen i över ett halvår. Jag har köpt några nya till projekt jag verkligen behövt rundstickor till, men annars har jag tänkt att "nej, jag ska inte köpa några, för då kommer jag att hitta mina gamla och så sitter jag där med dubletter". Till saken hör att jag inte gillar raka stickor, men har alltså stått ut nu ganska länge. I alla fall: Nu när jag ville sticka min one skein wonder stod det att man skulle ha rundsticka 5. Och det hade ju inte jag. Och jag tänkte att "nej nu orkar jag inte vänta på att de där stickorna ska uppenbara sig längre, jag ger upp". Besökte ebay och köpte ett rejält lager riktigt billiga bambustickor från Hongkong: Joyce super shop. Vad tror ni händer- dagen efter att jag betalat? Jag hittar rundstickesamlingen- framför näsan på mig i garderoben jag vänt ut och in på ett otal gånger! Där har den hängt och varit osynlig i ett halvår! Jag visste det! Karma, karma... Nåväl, då fick jag i alla fall sticka i mitt Lion and lamb. Och det var underbart.

9 kommentarer:

 1. Verkligen JÄTTEFIN! Väldigt snyggt stickad, fin färg - jag har fått tre olika garner i den färgen den senaste veckan, så den måste vara helt rätt just nu.

  SvaraRadera
 2. Den där Murphy är överallt.... ;)
  One Skein Wonder blev verkligen jättefin och snygg färg!

  SvaraRadera
 3. Oj, du får ju till något ändå, hm... Mina maskor verkar ha växt fast på stickorna. Eller beror det på utnötande energisugar som är här??? Lorna Lace i den, hua. Hrm, kanske tur/otur man stod över den beställningen?
  Hrm, stickorna. Ja, ibland ser man inte skogen för alla träden, ;). Och som vanligt är det väl som så att man håller i det man letar efter med ena handen och då ser man det ju inte... hm, bambustickor... DET behöver jag ju... massor, ;).
  Må så gott... en Sjöbackabo på irrvägar ute på nätet... kramis
  http://sjoebacka.hotserv.dk

  SvaraRadera
 4. Åhh, den är ju bara hur fin som helst! Älskar färgen!

  SvaraRadera
 5. Åh vad fin den blev!! Och färgen är ju jättefin! Perfekt projekt för glamour-garnerna =) Och det var ju alldeles typiskt med stickorna... men nu har du massor om några skulle få för sig att gömma sig igen!

  SvaraRadera
 6. Mia, I put up the directions for the raglan shaping as I read it for Liz on the Tudor Roses blog under the techniques post. Let me know if it is clear as mud!
  cute shrug.

  SvaraRadera
 7. Ser verkligen trevlig ut! Mycket raffig.

  SvaraRadera
 8. Tack för era snälla kommentarer! Jag blir mkt stolt... *rodnar*

  SvaraRadera
 9. Nog är det konstigt att saker dyker upp efter man köpt nytt...min kamera dök upp samma dag den nya var köpt, och vi blev några tusen fattigare och 2 kameror rikare...

  SvaraRadera