onsdag, oktober 04, 2017

Autumn rose pullover på g


2008 köpte jag ett kit till fantastiska Autumn rose pullover av Eunny Jang. Började, men gav upp eftersom mönstret var svårt, och på den tiden tyckte jag också att det var väldigt jobbigt att sticka med två färger samtidigt. Nu har jag vant mig vid det, och när UFO-lotten i september föll på den kändes det grymt kul att ta upp den igen! Tycker dock att den tighta, urringade modellen känns väldigt daterad så jag bestämde mig för att göra en vanlig top-down-raglan istället.

Det är inte så himla lätt att följa det här mönstret. Diagrammet har halvmillimeterstora rutor i svart och vitt med färganvisning bredvid. Dessutom är de mörka rutorna oftast en ljus färg i verkligheten, så jag stickade fel massor av gånger i början. Till slut printade jag ut ett tomt graph-paper från nätet och ritade upp mönstret med dotterns färgpennor istället. Det tog säkert en vecka bara det, och blev fel x antal gånger innan det blev klart. Men nu är jag igång! Är extremt stolt och förvånad att det går så pass bra. 
Gjorde korta varv i nacken, det är baksidan av tröjan på bilden där det är två lite bredare bruna ränder (tack Maria för hjälpen! :)). Kanske ger det halsringningen lite form, hoppas det. Sedan har jag ökat varannat varv en bit ner på både bål och ärmar, men efter ett tag tyckte jag bålen var tillräckligt bred (plus att mönsterrapporterna möttes), så då ökade jag bara för ärmarna ett tag till. Nu tror jag snart det är dags för resår nertill och sen ärmar. Borde bli klar i oktober, för jag har blivit helt uppslukad av den här stickningen. Så kul!

2 kommentarer:

  1. Kul att se att du äntligen haft "tur" i din UFO-lottning så att den "äntligen" blir klar, för den är ju så snygg!!

    Intressanta modifikationer du gör! Kortvarv med flerfärgsstickning är ju inte helt lätt, men du ser ut att ha lyckats bra med det.

    Skall bli jättekul att se hur den blir färdig:)

    SvaraRadera